Back to Question Center
0

Semalt: Varoitus! Kyseinen sovellus on susi lampaan vaatetuksessa

1 answers:
-->

Kerralla kerrottiin uutisissa, että Google Play Storessa oli huomattu, että kuuluisasta Pokémon Go -pelistä, Googlessa tunnettu Malware huijaus, oli väärennettyjä versioita. Uutiset selvitettiin nykyisestä ongelmasta. Fake-sovellukset voivat olla haitallisia; siinä mielessä, että ne voivat lukita laitteita heti, kun ne on asennettu - donde comprar dominios en ecuador.

Artem Abgarian, Semalt Senior Customer Success Manager sanoo, että käyttäjien on käynnistettävä puhelimet uudelleen tai asennettava Android-laitehallinta puhelimen lukituksen avaamiseksi.

Yleensä haitalliset sovellukset aiheuttavat ongelmia, jotka voivat haitata puhelimen suorituskykyä, joten se on hyödytöntä. Lisäksi haitalliset sovellukset yleensä sisältävät mainoksia, jotka väittävät, että vaarallinen virus on tartuttanut puhelimeesi. Tällaiset sovellukset myös varoittavat käyttäjiä siitä, että he myyvät kalliita työkaluja, joilla pyritään skannaamaan laitteita vaarallisten haittaohjelmien poistamiseksi. Tämä kehottaa käyttäjiä ostamaan työkalut.

Google pyrkii tehokkaasti poistamaan joitakin näistä troijalaisista Play-kaupasta. Lisäksi se löytää edelleen piileviä, kuten Judyn haittaohjelmia. Judy, joka tarttui sekä Android- että IOS-laitteisiin, oli hyökkäsi lähes 36 miljoonaan Android-laitteeseen siihen mennessä, kun se havaittiin.

Kaikki suosittuja sovelluksia voi edelleen olla vaarassa kopioida tällaisilla tavoilla. Ennen kuin lataat sovelluksia Google Play Kaupasta, voit käydä läpi muutamia välttämättömiä vaiheita:

  • Vältä kolmannen osapuolen sovelluskauppoja. Huolimatta siitä, että Google Play Kauppa tutkii sovelluksia, nämä virukset löytyvät edelleen pelimaailmasta. Sellaisena haittaohjelmia esiintyy todennäköisemmin kolmannen osapuolen sovelluskaupoissa, jotka ovat harvoin tarkistettuja sovelluksia. Siksi on toivottavaa välttää tällaisia ​​app-kauppoja.
  • Tarkista sovelluksen valmistajan nimi. Koska väärennetty sovellus on helppo ladata virheellisesti, vahvista, että sovelluksen kehittäjän nimi on oikea.
  • Lue sovellusten tarkistuksia. Tarkastele käyttäjien arvosteluja App Storesta. Etsi myös asiantuntijan ja teknisten julkaisujen arvosteluja. Käyttäjien arvostelut auttavat havaitsemaan haittaohjelmia.
  • Asenna tietoturvaohjelmisto. Monet yritykset tarjoavat PC-antiviruksia ja niiden mobiiliversioita, kuten AVG, Bitdefender, Avast ja Kaspersky. Tällaiset tietoturvaohjelmistot voidaan hankkia pienen vuosimaksun takia ja asennettuna ne skannaavat kaikki asennetut sovellukset ja varoittavat myös sen jälkeen, kun ne havaitsevat tartunnan saaneen sivuston.
  • Päivitä Android-käyttöjärjestelmäsi. Varmista, että lataat uusimmat sovellusten ja käyttöjärjestelmän päivitysten versiot, jotta voit suojata puhelimesi uusimmista uhista.

Seuraa turvallisuusuutisia. Ohjelmistoyritykset ovat löytäneet useimmat suojausrikkomukset ja troijalaiset. Tässä tapauksessa virustentorjuntatekijä ESET. Raportissaan haittaohjelmatutkija Lukas Stefanko totesi, että jotkut väärennetyt sovellukset luovat lukitusnäytön ransomware Google Play -kaupassa. Tilanne, joka lukitsee sinut laitteesta ja avaa laitteen, kun maksat tietokonevirkailijan.

Varmista varmuuskopion osaksi tietoturvaa, koska voit ladata haitallisen sovelluksen vahingossa. Sitten voit palauttaa laitteen tehdasasetukset. Näin voit palauttaa tietosi ilman virusta ja suorittaa suojaussovelluksen, jotta laite pysyy puhtaana.

November 28, 2017