Back to Question Center
0

Semalt: Miten käsitellä Facebook huijaus väittäen "Tilisi poistetaan käytöstä"

1 answers:

Michael Brown, Semalt Customer Success Manager varoittaa kaikkia Internet-käyttäjiä siitä, että tietynlainen tietojenkalasteluyritys, jota hakkerit käyttävät kohdistamalla Facebook-käyttäjiä. Ilmoitus on tavallisesti postitse, joka osoittaa, että nykyinen Facebook-tili on poistumassa käytöstä. Syyt ovat, että käyttäjä laskee väärän nimen hänen tiliinsä, lähettää hyökkäyssisällön aikajanaan tai muita kysymyksiä, jotka muut Facebook-käyttäjät ovat saattaneet raportoida. Siitä huolimatta se kertoo käyttäjälle, ettei hän huolehdi, koska he voivat auttaa korjaamaan tämän ongelman. He sitten tarjoavat linkin, jonka he sitten napsauttavat, mikä oletettavasti vahvistaa uudelleen tilinsä legitiimisyyden - natilus tantm.

Tietojenkalastelu on hakkereiden toimintaa, jossa ne peittävät itsensä todellisena kokonaisuutena huijaamaan käyttäjiä tarjoamaan henkilökohtaisia ​​tietojaan. Edellä mainitussa tapauksessa hakkerit esittävät Facebook Security -tiimiä. Viesti näyttäisi tulevan heiltä ja Facebook-tiimin sinetti näyttää siltä, ​​että yritys allekirjoitti sen.

Viestissä on kaikki tietojenkalastelun huijausominaisuudet. Viestin muotoilu on houkutella tietämättömiä käyttäjiä napsauttamaan linkkiä ja paljastamaan niiden Facebook-tiedot. Kaikkein halutut yksityiskohdat ovat tilin kirjautumistiedot sekä salasanan, joka kulkee sen mukana..Kun napsautat linkkiä, se ohjaa ne sivulle, joka muistuttaa läheisesti Facebookin sivua ja pyytää sitten sähköpostia ja salasanaa. Kun henkilö syöttää nämä tiedot, näkyviin tulee ponnahdusikkuna, joka osoittaa, että hän on onnistuneesti vahvistanut tilin ja ratkaissut ongelman. Sitten sivu latautuu uudelleen ja vie käyttäjän takaisin alkuperäiseen ja oikeaan Facebook-sivulle.

Ongelma alkaa, kun nämä tiedot ovat phishing-rikollisten käsissä. He voivat käyttää sitä lukitsemaan käyttäjän ulos tilistäsi ja muuntamaan sen lähteeksi, josta roskapostiviestit ja huijausviestit levittävät toisille käyttäjille. Koska viestit kantavat omistajan nimen, viestin vastaanottajat eivät pidä sähköpostia haitallisena. He voivat myös vaihtaa tilin nimeä lukemaan "Facebook Security" ja lähettää samankaltaiset viestit yhteystietoluettelossa oleville henkilöille. Virallinen Facebook-sivu on jo olemassa, miksi näiden rikollisten on luovuttava heidän nimikkorakenteistaan. He tekevät niin lisäämällä omiin nimiinsä omituisia hahmoja. Koska käyttäjät voivat myös päästä erottamaan sähköpostiosoitteensa ja salasanansa, myös phishing hakkerit voivat lisätä heidät roskapostin ja huijauksen kampanjoihinsa.

Samat hakkerit voivat käyttää väärennettyjä sivuja julkaistakseen "tilien poissuljetut" viestit yleisölle huomautussivulla. Kun he tekevät niin, alkuperäinen kirjailija saa ilmoituksen, joka saattaa näyttää olevan peräisin Facebook Security -tiimistä.

Käyttäjien on tärkeää ottaa huomioon viestit, viestit tai sähköpostiviestit henkilöiltä, ​​jotka väittävät olevansa osa Facebook-tukitiimiä, varsinkin jos he vaativat, että heidän tarjoamansa linkki auttaa ratkaisemaan tietyn ongelman. Viestissä on epätavallista kielioppia, outoja merkkejä, linkkejä ja liitetiedostoja. Jos käyttäjät ovat varovaisia ​​tiliään liittyvästä ongelmasta, heidän on kirjoitettava URL-osoite selaimen osoiteriville tai yrityksen sovelluksen kautta. Kaikki tilin ongelmat pitäisi näkyä kirjautuessasi sisään.

November 28, 2017