Back to Question Center
0

Semalt Expert -ohjelma määrittää haittaohjelmien vinkit

1 answers:
->

Haittaohjelmilla tarkoitetaan kaikkia haittaohjelmien muotoja, jotka tulevat tietokonejärjestelmään usein ilman omistajan tuntemusta. Virukset, mainosohjelmat ja vakoiluohjelmat ovat joitain yleisimpiä haittaohjelmia. Haittaohjelmat voivat häiritä tai hidastaa tietokoneen toimintaa, varastaa tietoja, sallia luvattoman pääsyn järjestelmän resursseihin, aiheuttaa usein ruuhkia tai jäädyttämistä sekä monia muita häiriöitä - buy trusted links.

Haittaohjelmien tekijät tavoittelevat käyttäjiä lataamasta haittaohjelmia, ja siksi useimmat haittaohjelmatyypit joutuvat huomaamatta tietokonejärjestelmiin.

On erittäin tärkeää, että toteutetaan tarvittavat varotoimet haittaohjelmien havaitsemiseksi ja estämiseksi, että ne saastuttavat ja vahingoittavat järjestelmääsi.

Semaltin vanhemman asiakassuhdehallinnon Jack Miller määrittelee joitakin luotettavia tapoja tehdä niin:

1. Käytä ajan tasalla olevaa virustorjuntaohjelmaa ja asenna korjaustiedostot

Tämä on yksi tärkeimmistä toimista, joita jokaisen tietokoneen omistajan / käyttäjän tulee tehdä tietokoneidensa suojaamiseksi haittaohjelmien tartunnalta. Käytä aina ajan tasalla olevaa virustorjuntaohjelmistoa ja asenna ohjelmistopäivitykset ja -korjaukset heti niiden julkaisemisen jälkeen.

Päivitetty virustentorjuntatoiminto auttaa myös välttämään "drive-by" -latauksia - komentosarjoja haittaohjelmia hallitsevista ja asennettavista haittaohjelmista .

On tärkeää muistaa, että kaikki lähteiden ja päivitysten lähteet eivät ole luotettavia. Varmista aina, että saat sovellusohjelmistopäivitykset suurilta toimittajilta, kuten Microsoftilta, Appleilta, Adobelta ja Java-palvelimilta.

2. Älä napsauta linkkejä tai liitteitä epäilyttävissä sähköpostiviesteissä

Sähköposteja on käytetty haittaohjelmien levittämiseen niin kauan. Yleensä tähän tarkoitukseen käytetty sähköposti sisältää haittaohjelmatiedostoja liitetiedostona. Sähköposti voi myös antaa linkin, joka vie sinut sivustoon ja sitten asentaa haittaohjelmat manuaalisesti tai suorittaa "aseman-lataus". Sähköpostitse lähetettyjen haittaohjelmien välttämiseksi:

  • Älä napsauta linkkejä tai avaa sähköpostiviestejä, jos viesti tulee tuntemattomasta tai epäluotettavasta lähteestä..
  • Vaikka tiedätte lähteen, mutta sähköposti näyttää epäilyttävältä, ota yhteyttä lähettäjään ensin ja vahvista, mistä liitetiedosto tai linkki on.
  • Älä koskaan avaa sähköpostin liitetiedostoja, jotka päättyvät .bat, .exe, .vbs tai .com.

3. Varokaa sosiaalisen suunnittelun temppuja

Sosiaalinen tekniikka on tekniikka, jolla henkilö huijataan tekemään toimintaa. Ei ole huono asia sanoa, mutta haittaohjelmien haittavaikutukset voivat käyttää sitä levittämään haitallisia linkkejä. He käyttävät yleensä erilaisia ​​tapoja kiinnittää huomiota ja napsauttaa linkkiä haitalliselle verkkosivustolle. Kun olet käynyt sivustossa, haittaohjelma asennetaan järjestelmään.

Joitakin suosittuja sosiaalisen suunnittelun menetelmiä ovat:

  • Linkkipelastus - tarjoavat teaserit kiinnostumaan tarjotusta sisällöstä
  • Ponnahdusikkunat - ponnahdusikkunat, jotka ilmoittavat, että laitteellasi on ongelma ja että voit korjata sen, sinun on napsautettava hälytys. Linkki voi johtaa sinut ohjelmiston asentamiseen (mikä on haittaohjelma). "Drive-by" -lataus voidaan myös käynnistää popop-ilmoituksen avulla.
  • Mediasoittimet - haittaohjelmia voidaan levittää myös mediasoittimilla tällä tavalla: ehkä olet käynyt verkkosivustossa ja löytänyt mielenkiintoisen videon. Jos haluat pelata, verkkosivusto kertoo, että sinun on asennettava tietyt mediasoitinohjelmistot. Todellisuudessa kuitenkin asennat haittaohjelmia.

Voit välttää näitä temppuja yksinkertaisesti napsauttamalla tai ottamalla yhteyttä näkyviin ponnahdusikkunaan. Mediasoitinohjelmistoja, riippumatta siitä, kuinka houkutteleva video voi olla, ei koskaan asenna siellä suositeltua ohjelmistoa. Jotta laite säilyisi suojattuna, asenna ohjelmisto aina luotettavilta verkkosivustoilta.

4. Käytä tiedostojen jakamista viisaasti

Internet-sivustojen ja ohjelmien jakaminen voi sisältää haittaohjelmia. Voit asentaa haittaohjelmat tietämättään, kun asennat vertaisverkko-ohjelman (P2P). Voit myös vastaanottaa haittaohjelmia, jotka on peitetty videona tai musiikkitiedostona ladattavaksi.

Varmista aina, että kaikki asennettavat P2P-ohjelmat ovat todennettuja haittaohjelmia. Lisäksi sinun ei pitäisi sallia P2P-tiedostojen lataamista tai avata mitään ladattua tiedostoa ennen sen skannaamista viruksille.

Tietoverkkorikolliset suunnittelevat aina haitallisia ohjelmistoja ja jakavat sen haitallisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Jokaisen on oltava valppaana järjestelmänsä turvaamisesta.

November 28, 2017