Back to Question Center
0

Semalt Expert: Kuinka hallita roskapostia?

1 answers:

Raportointi huijausmailille asianomaisille viranomaisille on yksi tehokkaimmista tavoista torjua petokset ja estää rikollisuuden kehitys. Yhdistyneessä kuningaskunnassa National Fraud Intelligence Bureau hoitaa toimia kerätä ja analysoida tietoja mail-huijauksista ja tällaisista rikoksista. Tämä auttaa ilmoittamaan päätöksentekolle erityisesti ennaltaehkäisevistä toimista.

Hanki alas vinkkejä Ryan Johnsonin Semaltin ylimmän myyntipäällikön tarjoamasta vinkistä, jotka tietävät, mitä tehdä huijaussähköpostilla - telecharger logiciel simple comptable gratuit.

Ilmoitus huijauksesta

Voit ilmoittaa asiasta vastaaville viranomaisille vastaanottamastasi huijauksesta, joka on vastaanotettu useilla tavoilla. Näitä ovat esimerkiksi Royal Mailin tai yrityksen, jota petoksentekijät jäljittelevät.

Ilmoita huijaus postista Royal Mailille

Royal Mail on posti- ja pakettivälityspalvelu. Se toimii asianomaisten viranomaisten kanssa estääkseen huijauspositioiden tunkeutumisen postijärjestelmään. Jos sinä tai henkilö, jonka tiedät, vastaanottaa huijauspostin, Royal Mailin neuvot, että lähetät postia kirjeitse tähän osoitteeseen:

Freepost huijausposti,
P.O. Laatikko 797,
Exeter Ex1 9UN

Voit myös soittaa Royal Mailiin numerosta 0345 611 3413 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen scam.mail@royalmail.com.

Royal Mail rohkaisee myös kärsiviä henkilöitä tekemään huijausilmoituksen (joka on ladattavissa verkkosivuillaan) ja lähettämällä se yhdessä petosten lähettäjien ja muiden asiakirjojen tai materiaalien kanssa, jotka ovat epäiltyjä huijausyrityksiltä.

Toinen tapa ilmoittaa huijaus postilaatikko on lähettämällä täydellinen nimi, osoite ja puhelinnumero postitse yllä mainittuun postiosoitteeseen, sähköpostitse tai puhelimitse (03456 113 413). Royal Mail lähettää sinulle lomakkeen ja prepaid-osoitetun kirjekuoren niin, että lomakkeen täyttämisen jälkeen lähetät sen näytteillä vastaanotetuista huijausmailista..

Raportointi yritykselle

Jos saat petoksilta petoksista, jotka näyttelevät olevansa aidon yrityksen edustajia, on järkevää ottaa yhteyttä yritykseen.

Se voi olla pankki tai hallituksen osasto, jota jäljitellään ja mainitaan huijausposteissa. Ilmoittamalla organisaatio auttaa, koska se voi tiedottaa muille ihmisille huijauksesta. Jotkut yritykset julkaisevat verkkosivuillaan ilmoituksia ja hahmotellaan askeleita, joita pitäisi ryhtyä, jos he joutuvat huijauksen kohteeksi.

Entä huijaus sähköpostit

Sähköpostit ovat muita suosittuja tapoja, joiden kautta huijarit huijaavat ihmisiä laittomiin järjestelmiin. Jos huomaat huijausviestin postilaatikossasi, varmista, että ilmoitat sen.

Ennen kuin tarkastelet raportointivaihtoehtoja, kun saat huijausilmoituksen, tarkastelemme ensin muutamia vinkkejä, jotka pitävät sinut ja tietosi turvallisina. Kun saat huijausviestin:

  • ÄLÄ napsauta sähköpostiviestissä linkkiä.
  • ÄLÄ vastaa sähköpostiviestiin tai ota yhteyttä lähettäjään millään tavalla.
  • ÄLÄ ilmoita mitään tietoja, vaikka olet jo napsauttanut linkkiä.
  • ÄLÄ avaa sähköpostissa olevaa liitetiedostoa.

Raporttien lähettäminen Royal Mailille

Royal Mail aloittaa huijausilmoitusten torjunnan tarjoamalla luettelon yleisimmistä huijausilmoituksista, joiden avulla voit havaita huijausviestit yhdellä silmäyksellä. Jos saat epäilyttävän sähköpostiviestin, voit ottaa yhteyttä Royal Mailiin yrityksen yhteyshenkilön kautta tai "Ota yhteyttä" -linkin kautta sivuston sivuilla.

Raportointi sähköpostiyrityksestä

Huijausviestit tai phishing-sähköpostit voidaan myös ilmoittaa Internet-palveluntarjoajalle (Internet-palveluntarjoajalle), jota käytetään sähköpostin lopettamiseen. Jos sähköposti on esimerkiksi peräisin Gmail-tilistä, voit ilmoittaa sen Gmailin kotisivulla olevan Raportoi roskapostisuodin avulla. Yahooilla on sähköposti (abuse@yahoo.com), johon on tiedotettu huijausilmoituksista ja niihin liittyvistä rikoksista. Hotmail on toimittanut "Raportoi phishing" -painikkeen samaan tarkoitukseen.

Raporttien ja sähköpostiviestien raportointia hyvissä ajoin ei voida liioitella. Kun huijaukset ovat oikeita, vasemmalle ja keskelle, ei ole varaa olettaa, että kaikki on kunnossa. Petostentorjunnan torjunnassa on hyvä olla kyyninen eikä luottaa tietojen vastaanottamiseen posti- tai puhelinneuvotteluista.

November 28, 2017