Back to Question Center
0

Semalt Expert jakaa tapoja havaita ja välttää haittaohjelmia

1 answers:

Haittaohjelma on keksitty termi kahdesta sanasta "haitallinen" ja "ohjelmisto". On olemassa useita syitä, joiden vuoksi kukaan löytäisi haittaohjelmien käytön. Haittaohjelmat voivat kaatua tietokoneita tai mobiililaitteita, tehdä petoksia, kaapata käyttäjän tietoja tai vakooja käyttäjille. Samalla tavalla kuin useat haittaohjelmaohjelmat ovat samalla tavalla, että niiden asentaminen voi olla eri muotoja. On selvää, että hakkerit eivät vaadi käyttäjän suostumusta asentaa haittaohjelmia - mpex free. Paras tapa torjua haittaohjelmia on estää hyökkääjät asentamasta haittaohjelmia ensiksi. Voidaan myös seurata muutamia vaiheita järjestelmän tilan arvioimiseksi, jos he tietävät, että he ovat jo uhreja.

Jack Miller, yksi johtavista Semaltin asiantuntijoista, tarkastelee joitain hyödyllisiä vinkkejä tietokoneiden turvalliseksi haittaohjelmilta.

Päivitä tietoturva säännöllisesti

Tietokone on suojattu, kun käyttäjä asentaa haittaohjelmia, virustorjuntaohjelmia ja asentaa palomuurin. Kaikkien järjestelmien pitäisi olla asetustensa mukaiset havaitsemaan päivitykset ja korjaukset automaattisesti. Muista aina varmuuskopioida tietoja mahdollisimman usein.

Uuden ohjelmiston lataaminen ja asentaminen

Kun käyttäjä yrittää asentaa uuden ohjelman laitteeseen, heidän on varmistettava, että se tulee luotettavasta verkkosivustosta. Myös silloin, kun he tekevät niin, heidän on muistettava asettaa tietoturvan korkeus tunnistaa kaikki lataukset, joita omistaja ei ole hyväksynyt.

Pidä kaikkien sähköpostiviestien seuranta

On olemassa aikoja, jolloin tietojenkalastelusähköpostit ovat laillisen sähköpostin muodossa..Älä koskaan ota huomioon sitä, että sähköpostin näyttäminen näyttää luotetulta sivustolta, että se on turvallista. Kaikki sähköpostiviestit, joissa on sulautettu sähköposti, aiheuttavat riskin yksilön tietokoneelle, eikä käyttäjän tarvitse enää napsauttaa sitä. Käyttäjän ei myöskään pitäisi ladata sähköpostin mukana tulevia liitetiedostoja.

Ole varovainen ponnahdusikkunoissa

Joskus internetin käyttäjät voivat löytää ponnahdusikkunoita varsin ärsyttävältä. Heillä on oikeus tuntea niin, koska hakkerit käyttävät joskus näitä ponnahdusikkunoita levittämään haittaohjelmia. Useilla popup-salpaajilla on laillisia sivustoja, joita käyttäjät voivat estää, jos mahdollista. Jos joku on kuitenkin varattu lataamassa ponnahdusikkunoiden estotoimintaa tai päättää olla, niin he eivät saa napsauttaa ponnahdusikkunoissa näkyviä linkkejä. Hyvä tahto vähentää taajuutta voi aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyvää. Lopuksi, joudut pysymään poissa kaikista ohjelmista, joita mainostetaan ponnahdusikkunoiden kautta. Yleisempi taktiikka, jota hakkeri käyttää, on lähettää ponnahdusikkunoita käyttäjille, jotka ilmoittavat löytäneensä haittaohjelmia tietokoneella. Niissä on sitten linkki, jonka käyttäjät voivat käyttää korjaamaan ongelma. Nämä linkit toimivat kuitenkin haittaohjelman levittämiseksi.

Onko järjestelmä jo saanut tartunnan?

Varo seuraavia oireita:

  • Järjestelmä on epätavallisen hidas, pitää kaatumisen ja palauttaa monia virheilmoituksia haettaessa palvelupyyntöjä.
  • Ponnahdusmainosten määrä kasvaa merkittävästi.
  • Mysterious työkalurivit ja kuvakkeet, jotka näkyvät tyhjästä
  • Järjestelmä ei palauta odotettua sivustoa tai kotisivua.

Toimenpide, jos tartunta

Jos haittaohjelma on jo tartuttanut tietokonetta:

  • Älkää käyttäkö tietokonetta mihinkään talouteen.
  • Arvioi tietoturvaohjelmiston ehto ja onko se ajan tasalla.
  • Tarkista, että tietokoneessa on haittaohjelma ja käynnistä se uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.
  • Ottakaa mukaan tietotekniikan ammattilainen, jos järjestelmässä on ongelmia.
  • Ilmoittakaa myös muu henkilökunta, joka myös käyttää tietokoneen asemaa.
November 28, 2017