Back to Question Center
0

Semalt antaa sinulle joitain vinkkejä virusten ja haittaohjelmien välttämiseksi

1 answers:

Haittaohjelmalla tarkoitetaan haittaohjelmia, jotka vaikuttavat negatiivisesti tietokoneen ja käyttäjän toimintaan. On olemassa erilaisia ​​haittaohjelmatyyppejä, esimerkiksi vakoiluohjelmia, viruksia, troijalaisia ​​ja matoja.

Michael Brown, Semalt Customer Success Manager on laatinut seuraavat strategiat, joita käyttäjät voivat toteuttaa, jotta he voivat suojautua tietokoneelta haittaohjelmiin.

Miten haittaohjelmat loukkaavat tietokoneet

  • Hyökkääjä käyttää Internetiä haittaohjelman levittämiseen - refilling ego c. Hän käyttää ohjelmisto-heikkouksia, jotta etäkäyttäjä voi päästä käsiksi.
  • Haittaohjelma leviää myös tartunnan saaneiden sähköpostiliitteiden kautta.
  • Tietyillä verkkosivustoilla on haittaohjelmia, jotka asennetaan automaattisesti Internetissä selaileviksi.
  • Jotkin haittaohjelmat on piilotettu CD-levyille ja ohjelmistoille. He tarttuvat tietokoneeseen CD- tai ohjelmiston asennuksen aikana.
  • Haittaohjelmia voidaan levittää myös tartunnan saaneilla levykkeillä ja USB-avaimilla.
  • Jotkin haittaohjelmat tartuttavat tietokoneen. Sen jälkeen haittaohjelmat leviävät internetin välityksellä sähköpostin, verkkosivustojen ja sosiaalisten verkostojen torjumiseksi.

Rajoitetut tilit

Ihmiset, jotka jakavat tietokoneen kotona, käyttävät rajoitettuja tilejä. Rajoitettu tili ei voi asentaa luvattomia ohjelmistoja Internetin selaamisen aikana. Yksi tili pitäisi olla hallinnointia varten. Muut käyttäjätilit olisi kuitenkin rajoitettava.

Käytä Hardware Router

Laitteiden reititin estää etähaittaohjelmien hyökkäykset internet-yhteyden kautta..Reititin sijaitsee Internet-palveluntarjoajien ja tietokoneen tarjoaman kaapelimodeemin välillä. Reitittimet myyvät yritykset ovat Netgear ja Linksys. Laitteiden reititin mahdollistaa useiden tietokoneiden jakavan internetyhteyden. Reitittimillä on palomuuri estämään tietokoneen havaitsemasta ulkoisia ja vaarallisia internetlähteitä.

Ohjelmistopäivitykset

Tietokoneohjelmissa on vikoja tai vikoja, jotka lisäävät haittaohjelmien hyökkäysriskejä. Muut ohjelmat ovat hyödyntäneet sitä, että hyökkääjät voivat käyttää tietokonetta. Ohjelmistovalmistajat tuottavat päivityksiä, jotka pyrkivät ratkaisemaan hyödyn ja virhehaasteen. Siksi on tärkeää, että käyttäjät voivat asentaa uusimmat ohjelmistopäivitykset. Ohjelmistot, kuten Windows ja Firefox, ilmoittavat säännöllisesti käyttäjille saatavilla olevista päivityksistä.

Ohita Pirated Software

Pirated-ohjelmistoa käytetään ilman ohjelmiston tuottajan lupaa tai lupaa. Microsoft estää ihmisiä käyttämästä laittoman ohjelmiston Windows Genuine Advantage -alustan kautta. Windows tarkistaa ohjelmiston voimassaolon voimassaolevan käyttöoikeusavaimen avulla. Ohjelmiston asennus on valinnainen. Kuitenkin tietokoneilla, joilla ei ole ohjelmistoa, ei voi vastaanottaa tärkeitä tietoturvapäivityksiä Microsoftin palvelimilta. Tietoturvapäivitysten riittämättömyys tekee tietokoneesta haavoittuvuuden haittaohjelmien iskuille.

Ole varovainen kummallisilla liitteillä ja ohjelmilla

Haittaohjelmien hyökkäys voi ilmetä, kun käyttäjä avaa outoja liitetiedostoja. On suositeltavaa poistaa outoja sähköpostiliitteitä, joihin sisältyy odottamattomia kuvia ja asiakirjoja. Myös epäilyttäviä ohjelmistojen latauksia on vältettävä. Jotkut laittomasti toimineet ohjelmistot saastuttavat tietokoneen troijalla ja viruksella latauksen tai asennuksen aikana. Käyttäjän pitäisi ladata ohjelmia laillisilta sivustoilta, jotka ovat turvallisia.

Valitse vahvat salasanat

Haittaohjelmat ja hyökkääjät pääsevät käyttämään tietokoneita ja internet-tilejä, joilla on tunnettuja tai helposti ennustettavia salasanoja. Käyttäjien tulisi kehittää salasanoja, joita luvattomat henkilöt tai ohjelmat eivät voi ennakoida. Käyttäjiä ei myöskään kannata käyttää yhtä salasanaa useiden tietokoneiden tilien tai ohjelmien käyttämiseen. Jos hyökkääjät tai haittaohjelmat pääsevät tietokoneohjelmaan onnistuneesti käyttämällä salasanaa, he yrittävät käyttää muita tärkeitä ohjelmistoja käyttäen samaa salasanatietoa.

November 28, 2017