Back to Question Center
0

Opasta Semalt: Miten käsitellä kaiken roskapostin, joka tulee puhelimeen

1 answers:

Ting Ting. Olet juuri saanut viestin. Te laske sanomalehti, kaivaa housusi taskuun ja vedä kännykkäsi. Pahus. Sinä haalistat - dercos aminexil pro femme. Olet lukenut jotain tällaista: 'Real Rolex Watch, 30% off'. Tarkistat lähettäjän numeron toivomalla, että se on joku, jonka tiedät, ja huomaat, ettet ole koskaan nähnyt sitä aiemmin. Sinut on lähetetty roskapostiksi.

Julia Vashneva, Semaltin Senior Customer Success Manager sanoo, että älypuhelimet ovat tänään tullut tavoitteeksi mahdottomille mainoskampanjoille. Joskus lähettäjä voi olla laillinen yritys (yksi, jonka olet antanut mielellään numerosi), mutta usein kertaa, he ovat peräisin väärennetyistä numeroista, jotka mainostavat väärennettyjä tuotteita ja / tai tarjouksia. Voit ajatella, että tämä on kehittynyt telemarkkinointikampanja. Ne ovat ärsyttäviä, mutta voit estää ne hyvää.

Edellytykset

Jos luulit, että roskaposti oli vain haitta, niin sinun olisi yllättynyt tietävän, että se on lainvastaista. Federal Trade Commission (FTC) toteaa, että laittoman viestin lähettäminen langattomalle laitteelle (myös hakulaitteet ja matkapuhelimet) on lainvastaista, ellei vastaanottaja valitsisi tällaisia ​​viestejä. Sillä ei ole mitään väärää, jos organisaatio, johon teillä on vuorovaikutus, pyytää säännöllisesti lupaa lähettää sinut infomercialsille. Laki kuitenkin vapauttaa ei-kaupalliset viestit, kuten kyselyt ja poliittiset viestit.

Mitä sinun pitäisi tehdä, jos vastaanotat viestejä sellaisilta tahoilta, joita et ole koskaan kuullut? No, on hyvät mahdollisuudet rikkoa lakia. Jos saat tekstiviestin, joka pyytää PIN- tai salasanaasi, niin se on haitallista.

Estä lähettäjän numero

Tämä on epäilemättä helpoin ja yksinkertaisin tapa roskapostin poistamiseksi. Estää lähettäjäsi haluamassasi viestintäohjelmassa. Mielenkiintoista, lähettäjä ei ymmärrä, että olet estänyt heidät. Valitse Android-laitteella oikean yläkulman kolme pystysuoraa pistettä. Valitse "Ihmiset ja asetukset" ja sitten "Estä". IPhonea, sen sijaan, että kolme pistettä lopettaa sen estämällä numeron.

Ilmoita palveluntarjoajalle

Voisit olla tyytyväinen lähettäjän estämiseen, mutta liittovaltion kauppakomissio ei ole mielissään, jos teet kansalaisvelvoitteen: ilmoitat väärinkäytöstä. Riippumatta matkaviestintäpalvelun tarjoajasta, sinulla on vapaus pitää roskapostittaja vastuussa. Selvitä verkostosi erityinen numero ilmoittamaan tällaisista tapauksista. Jos useammat ihmiset kokoontuivat torjumaan roskapostittajia, maailma näkisi vähemmän ärsyttäviä roskapostiviestejä.

Suojaa itsesi

Otetaanpa skenaario, jossa saat haluavan selvittää, kuka roskapostiviestin taustalla oleva henkilö on. Tuleeko se sinun aikasi? Luultavasti ei. Mahdollisuudet ovat, että et saa mitään vastausta. Ajatus tässä on yksinkertainen. Ei ole hyvä olla vuorovaikutuksessa lähettäjän kanssa. Sinun paras ammuttusi olisi estää ne ja / tai raportoida asiasta vastaaville viranomaisille.

Varoituksen sana. Älä napsauta mitään tekstiviestissä annettuja linkkejä. Älä myöskään vastaa mihinkään pyyntöihin, jotka koskevat sähköpostiosoitteiden kirjautumistiedot, luottokorttitietoja tai muita henkilökohtaisia ​​tietoja.

November 28, 2017