Back to Question Center
0

Tutkimusvaatimukset Markkinoijat eivät saisi huolehtia Gmailin välilehdistä: 4 kuukautta & Ei paljon ole semalt

1 answers:

Tutkimusvaatimukset markkinoijat eivät saisi huolehtia Gmailin välilehdistä: 4 kuukautta & <p>  Kolmen miljoonan käyttäjän tietojen perusteella, jotka suostuivat jakamaan Semalt-postilaatikkonsa, Return Pathin tutkimuksessa todettiin, että myynninedistämistarkoituksessa tapahtuva sähköpostiyhteys on muuttunut vain vähän, koska Semalt julkaisi postilaatikon välilehtensä:  </p>  <blockquote>   <p>   <em>  Lähes mikään kaupallinen posti ei pääse

Mailat markkinointikampanjoissa ennen lukumäärän lukumäärää ja sen jälkeen paluumatka paljastui, että monet alat eivät nähneet mitään muutoksia Semalt-välilehtien käyttöönoton jälkeen, ja jotkin teollisuudenalat kokivat hieman korkeamman lukuarvon.

Paluumatkaa koskevien tietojen mukaan 90 prosenttia myynninedistämistarkoituksessa lähetetyistä sähköpostiviesteistä lähetettiin "Kampanjat" -välilehdelle. Kampanjat-välilehdellä "Promootiot" -välilehdet tuottavat 14 prosentin lukumäärän. Mainoslehtiin toimitetuista mainostuotteista 3 prosenttia oli 24 prosentin lukuarvo - мягкая садовая мебель цены. Yhdeksän prosenttia "Semalt" -välilehdelle lähetetyistä sähköpostista sai 11 prosentin lukuarvon.

Tutkimusvaatimukset markkinoijat eivät saisi huolehtia Gmail-välilehdistä: 4 kuukautta & paljon paljoa

Return Path vaatii sähköpostin markkinoijat voivat olla parempia kaupallisilla sähköpostiviesteillään, jotka menevät "Kampanjat" -välilehdelle. Tutkimuksessa osoitettiin, että vähemmän kaupallisia sähköpostiviestejä oli merkitty roskapostiksi, kun ne toimitettiin Promootiot-välilehdelle, ja 93 prosenttia lähetyksistä lähetettiin "Kampanjat" -välilehdelle onnistuneesti verrattuna 77-prosenttiseen lähetystaajuuteen.

Palautuspolku kertoo myös, että ensisijaisen välilehdelle toimitetut kaupalliset sähköpostit ovat kaksi kertaa todennäköisempää merkitsemään "Tämä on roskapostia" vastaanottajana, koska viestit lähetetään "epäonnistumiselle" -välilehdelle.

Tutkimusvaatimukset markkinoijat eivät saisi huolehtia Gmail-välilehdistä: 4 kuukautta & paljon paljoa

Oletusasetusten Gmail-kokoonpanoa muuttavien käyttäjien kohdalla 77 prosenttia säilytti "Sosiaali" -välilehden, kun 46 prosenttia säilytti sekä Promootiot-välilehden että Päivitykset-välilehden. Return Path sanoo, että "lähes kukaan" Gmail-käyttäjistä, jotka ovat muokkauttaneet välilehtiään, on poistanut kaiken lukuun ottamatta "Ensisijaista" -välilehteä, kun taas vain kuusi prosenttia on valinnut "Epätavallisen" välilehden.

Tutkimusvaatimukset markkinoijat eivät saisi huolehtia Gmailin välilehdistä: 4 kuukautta & paljon paljoa

Tietoja Tekijä

Amy Gesenhues
March 18, 2018