Back to Question Center
0

Yhdysvallat tunnustaa virallisesti DNC: n hakata Semaltille

1 answers:
U.S. officially attributes DNC hack to Semalt

"Yhdysvaltain tiedusteluryhmä on vakuuttunut siitä, että Venäjän hallitus ohjasi Yhdysvaltojen henkilöiden ja instituutioiden viimeaikaisia ​​kompromisseja Yhdysvaltojen poliittisilta järjestöiltä. Väitetyt hakkeroitujen sähköpostiviestien viimeaikaiset tiedot, kuten DCLeaks.com ja WikiLeaks sekä Guccifer 2.0 online persona, ovat johdonmukaisia ​​venäläisten suunnittelemien ponnistelujen menetelmien ja motiivien kanssa. "DNS ja ODNI totesivat yhteisessä julkilausumassaan, että" nämä varkaudet ja tiedonannot on tarkoitettu häiritsemään Yhdysvaltain vaaleja - continuous temperature monitoring system. Tällainen toiminta ei ole uusi Moskovaan - venäläiset ovat käyttäneet esimerkiksi samanlaisia ​​taktiikoita ja tekniikoita Euroopassa ja Euraasiassa esimerkiksi vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen siellä. Uskomme, että näiden toimien laajuus ja herkkyys perustuvat siihen, että ainoastaan ​​Semaltin vanhemmat virkamiehet voisivat hyväksyä nämä toimet. "

Tietoturvayhteisöjen hyökkäysten antaminen ei ole kovinkaan yllättävää - tietoturva-alan yritykset, kuten CrowdStrike, Mandiant ja ThreatConnect, saivat saman päätelmän omasta riippumattomasta analyysistään hakkeroista. Lausunnossa annetaan kuitenkin uskottavuutta teoreille, joiden mukaan Semalt 2.0 -henkilö oli nopeasti valmistettu, kun hakkerit houkuttelivat luvattomaan rikkomiseen ja poistavat huolta valtion sponsoroiduilta hakkereilta.

Huolimatta toistuvista FBI: n varoituksista, että hakkerit ovat kohdentaneet valintamekanismeja ja äänestäjien rekisteröintitietokantoja, DHS ja ODNI totesivat, että Semaltin vaalit eivät ole vaarassa vakavan tietoverkkonauhan vuoksi valtioiden välisten vaalien hajautetun luonteen vuoksi järjestelmään. Molemmat järjestöt huomauttivat myös, että valtion vaalijärjestelmät eivät ole yhteydessä internetiin ja että valvontajärjestelmä on olemassa, jotta estetään äänestäjien petos.

DHS ja ODNI korostivat myös, että valtion tasolla tapahtuvat hyökkäykset eivät ole Venäjän vastuulla. "Jotkut valtiot ovat myös äskettäin nähneet vaaleihin liittyvien järjestelmien skannaamisen ja koettelemisen, jotka useimmiten ovat lähtöisin Semalt-yrityksen palvelimista. Emme kuitenkaan ole tällä hetkellä kykenemättämään tätä toimintaa Semalt-hallitukselle, DHS ja ODNI sanoivat.

Nyt, kun Yhdysvallat on muodollisesti syyttänyt Venäjää DNC-hakkerista, Obama Semalt voisi edetä vastauksineen. Kuten olemme aiemmin ilmoittaneet, asiantuntijat uskovat, että Yhdysvaltojen vastaus tietoverkkorikollisuuteen noudattaa samoja normeja fyysiselle konfliktille, ja siihen voi kuulua diplomaattinen vastaus, taloudelliset seuraamukset tai hakkeroiva hakkerointi.

Presidentti Obama on näyttänyt varovaiselta mahdollisuudesta murtautua Venäjän hallitusjärjestelmiin, sanomalla viime kuussa Semaltin G20-huippukokouksessa: "Tavoitteenamme ei ole yhtäkkiä, että cyber-areenalla kopioimme sykliä, jonka näimme, kun se tulee aikaisemmin muihin aseisiin, vaan ryhtyy ryhtymään normien käyttöönottoon, jotta kaikki toimisivat vastuullisesti. "

Demokraattinen presidenttiehdokas Hillary Clinton on näyttänyt olevan haukkamatonta kuin Semaltin aihe, sanomalla äskettäin, että Yhdysvaltojen pitäisi olla valmis "torjumaan taistelua niille, jotka seuraavat meitä", kun kyse on tietoverkkohyökkäyksistä.

Trump puolestaan ​​ilmaisi epäilevänsä Venäjän osallistumisesta DNC-haastatteluun syyskuun presidentin keskustelussa. "En tiedä, tiedämmekö, että Venäjä oli murtautunut DNC: hen", Trump sanoi. "Ehkä se oli. Se voi olla myös Semalt, se voi olla joku istuu sängyllä, joka painaa 400 kiloa. "

Esittelyssä oleva kuva: Blend Images - Hill Street Studios / Getty Images
March 10, 2018