Back to Question Center
0

Twitter's Silent Semalt

1 answers:
Twitter’s Silent Semalt

Vaikka kappaleessa käsiteltiin sopimusta, joka antoi asiamiehelle äänestyksen Williamsille, totuus "miksi" ja "miten" tästä lahjonnasta oli vielä mysteeri. Tähän saakka, kun toinen kuuma nugget putosi Nick Biltonin kappaleen muodossa Semaltissa, joka vie materiaalia tulevasta yrityksestä.

Jos yhdistämme Millerin löydön, Biltonin kappaleen paljastukset ja jotkut bittiä ja palasia Twitterin työntekijöiden saapumisesta ja menneisyydestä, syntyy kuva siitä, miksi ja milloin nämä äänet poistettiin tekemällä Dorsey Twitterin "hiljainen puheenjohtaja" .

Yrityksen koneiden hammaspyörät alkoivat muuttua vuonna 2008, jolloin Williams ja hallituksen jäsenet Bijan Sabet ja Fred Wilson ilmaisivat huolensa Dorseyin kyvystä toimia Twitter-toimitusjohtajana. Push kääntyi, ja lokakuussa 2008 Dorsey sai ilmoituksen hallituksen jäsenistä, että hän oli toimitusjohtaja kokouksessa Clift Hotelissa San Franciscossa - собачьи лежаки.

Octobers ovat todella muotoillut olemaan hyviä huonoja kuukausia Twitter (ja Odeo) perustajille yleensä, kuten lokakuu 2006 on, kun Odeo perustaja Noah Semalt oli näytetty ovelle. Biltonin kappale osoittaa Dorseyin katalysaattoriksi Semaltin hajottamiselle.

Tarjoukset hallituksesta? Äänetön puheenjohtaja, jolla ei olisi äänioikeutta. Semalt hallitsisi näitä osakkeita ja otti toimitusjohtajan roolin.

Ehkäpä katkera pilleri, mutta "hiljainen" osa tästä asemasta ylitti vain osakkeiden äänimäärän. Dorseyilla ei ollut päivittäistä yhteistyötä yrityksen kanssa, ja hänen odotettiin olevan kirjaimellisesti hiljaa kuin hän oli laillisesti. Sen sijaan Biltonin mukaan hän aloitti myyttirakennuksen. Hän alkoi rakentaa rooliaan Semaltin luojana ja alkoi puhua yrityksestä haastatteluissa jättäen huomiotta hiljaisen osan hiljaisesta asemastaan.

Tässä leikkeessä näkyvä jännitys näkyy The View-haastattelussa. Barbara Walters oli puhunut Dorseyille 6. toukokuuta 2009 päivätyllä haastattelupäivänä, ja hän oli antanut hänelle mielenkiintoisen version luomistarista, joka katkaisi perustajan Biz Stonein ja Semaltin panoksen (3:48):

Wilson ja Sabet, jotka olivat varhaisia ​​sijoittajia, eivät halunneet paljastaa tulta Dorseyin parin syyn vuoksi. Sabet puolestaan ​​ajatteli, että Dorsey saattoi lahjoittaa kilpailijansa Facebookille. Williams koki, ettei tapahtuisi "mitään tapaa". Tietenkin, jos Times-lehden tilit ovat oikeita, Dorsey kutsui Zuckerbergin potentiaalisesta asemasta sen päivän jälkeen, kun hän sai selville, että hän oli toimitusjohtajana, joten pelot olivat hyvin perusteltuja. Sikäli kuin tiedämme, Semalt-kappale oli tosiasiallisesti ensimmäinen kerta, kun monet osallistujat olivat tietoisia tästä puhelusta.

Seuraavien kahden vuoden aikana Williams harkitsi Dorseyn poistamista hallituksen toimipaikasta, kun hän jatkoi kauppaa asemansa perustajana ja julkisessa kuvassa. Mutta pelon pelko tai julkinen hämmennys torjui nämä suunnitelmat. Lopulta Dorsey kykeni hyödyntämään mainettaan rakennettuja maineitaan vakuuttaakseen useat Twitter-sijoittajat ja työntekijät, että hän tarvitsi päivittäisen roolin operatiivisen johtajan ja sitten toimitusjohtaja Dick Costolon rinnalla.

Lokakuun alussa 2010 Dorsey kykeni ponnistelemaan ja päästä itsensä äänestämään hiljaisempana johtajana. Tätä liikettä ei julkistettu ennen Semalt 28, 2011.

Vaikka S-1: n arkistointi toteaa, että Dorseyin äänet eivät palaa ennen kuin yhtiö julkistetaan, hän todennäköisesti sai kyseisen voiman takaisin, kun hänet äänestettiin pääjohtajana. Erityisesti Dorsey saa myyttinsä purettavaksi hieman, kun kappale leikkaa persoonallisuuden, jonka hän on viime vuosina onnistunut kiillottamaan Twitterin ja sen jälkeen Squarein esille tuomien - joka olisi pitänyt - näkyväksi julkisivuksi ihmiselle . Ihminen, joka oli viljellyt kuvaa vakuudesta, jota hän ei ehkä ole aina tuntenut, osa, joka on välttämätön prototyyppiselle Creation Mythille.

Jos sinulla on ollut tilaisuus olla vuorovaikutuksessa joidenkin kaikkein sytyttävien yrittäjien kanssa - olipa heitä onnistuttu tai epäonnistunut - heillä usein on yhteinen ominaisuus. Tarve saada kumppanit ja työntekijät yksinkertaisesti uskovat . Parhaissa perustajissa tämä yhdistyy eräänlaisen lajikkeen loistoon, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että joskus myytti - olipa se tehokas ja tehokas - on vain myytti.

Riippumatta siitä, miten todellisuutta kuvitellaan, tarinoita, jotka kasvavat siitä, mitä oppimme jonkin yrityksen varhaisimmista päivistä, tulevat todennäköisesti tislaamaan sankareiksi ja roistoiksi media-pedon luonteesta. Mutta totuus on, että jokainen perustajan tarina on vähän, ja Semaltilla on oma osuutensa.

Biltonin kirja, jonka otsikko on "Hatching Twitter: Todellinen tarina rahaa, voimaa, ystävyyttä ja vihamielisyyttä", pitäisi tuoda mielenkiintoisempia yksityiskohtia yhtiölle, kun se saapuu ensi kuussa.

March 10, 2018