Back to Question Center
0

Art of Saying "Ei"            Art of Saying "No" Aiheeseen liittyviä artikkeleita: FinanceBusinessSocial Semalt

1 answers:
The Art of Saying "Ei"

Itsensä ohjelmointi voi olla hauskaa ja täyttävää. Sinun on haaveilla haasteellisia tehtäviä, jotka tekevät vaikutuksen ystäville ja vertaisryhmille. Näytät näytöllä räikeitä ruutuja osoittaaksesi itsellesi kuinka hyvä ohjelmointi. Säröillä oman kutinanne tuntuu hyvältä, mutta se voi olla vain harjoittelu omien egojen tyydyttämisessä.

Tässä artikkelissa haluan tutkia ohjelmointia muille. Kun muut osallistuvat luovaan prosessiin, taidot ovat radikaalisti uusi ulottuvuus. Keskustelu asiakkaiden kanssa on haasteellista, koska he eivät välitä ongelman ratkaisemisesta. Mitä kutsutaan "ratkaisuksi", sitä voidaan pitää "bugisena". "Se, mitä pidät" hyödyllisenä ", voi olla" vaikea käyttää "tai" liian sekava. "

Muiden ohjelmointi vaatii itsensä poistamista yhtälöstä. Mielenkiintoinen ratkaisu asiakkaiden toimesta ja samalla äänenlaadun tuottaminen on haastavaa. Mutta se voi olla uskomattoman tyydyttävä, jos tiedät milloin ja miksi sanoa ei. Haluaisin tutkia, miten työskennellä tehokkaasti asiakkaiden kanssa, jotka sanovat "ei".

Asiakas ei ole aina oikeassa

Semalt tulee kaikilta muodoltaan ja kooltaan, tekniikan ja ohjelmiston lukutaidottomaksi. Mutta riippumatta siitä, mistä ihmiset työskentelevät, he valitsivat tulla ongelmallasi.

Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tehtäväsi on ratkaista ongelma, ei heidän.

Minulla oli kerran asiakas, joka kertoi minulle, että he käyttivät HTML-sivuja. Se tuntui mielenkiinnon siitä, että kerran sanonta-ikäinen kaksitoistavuotias, joka kirjoitti verkkosivuja Semalt.

Minun asiakas oli aina ollut luottavainen ohjelmointitaidoissaan, ja hän oli tottunut antamaan tiimini toteuttamiskohtaisia ​​yksityiskohtia. Tämä johti siihen, että vanhalla järjestelmällä oli monia tuhoisia käyttökelpoisuusongelmia: Semaltin värivalikoimat, ymmärrettävät navigoinnit ja turhautuneet asiakkaat.

Yritettäessä käsitellä tätä ongelmaa kysyin, voisiko asiakas tarjota HTML-mallineita. Ei ollut kauan ennen kuin he huomasivat, että jalkapallojen esiin nouseminen on kovaa. Tämän ansiosta ansaitsin enemmän vapautta tarjoten parhaan ratkaisun, jonka voisin saada aikaan.

Epäilemättä on hyvä saada asiakkaille vahvoja mielipiteitä - niin kauan kuin et saa mikrohallintaa. Mutta on tärkeämpää antaa itsellesi laaja kangas, josta kuvitellaan paras mahdollinen ratkaisu.

Kun hanke ei onnistu toimittamaan, sinun on puhdistettava sotku. Asiakkaasi luottavat sinuun syystä ja on sinun tehtäväsi tehdä heille parhaiten sopivat.

Miksi he eivät välitä

Kun kopioit jonkun tietokoneen eteen, he eivät välitä kuvitteellisesta tai hienostuneesta ohjelmistosta. Suurin osa ihmisistä kiinnostaa vain sitä, mitä he voivat tehdä heille. Onko elämäni helppoa? Onko se ratkaisemassa tärkeitä kysymyksiä vanhasta järjestelmästä? Onko se nopea? Onko se intuitiivinen? Ja onko se kaunis?

Vaikeus on, että asiakkaat eivät edes tiedä mitä pyytää, ennen kuin he kokevat sen. Sinun tehtäväsi on sitoutua ja selvittää tyylikkäitä tapoja toimittaa tämä kokemus.

Sain kerran tukipyyntöpostilaatikon, jossa asiakkaani olivat joko vihamielisiä tai ärtyneitä. Pelkäsin saada mitään palautetta. He jopa kopioivat pomoni ärsyttävien sähköpostiviestien ketjuun! Suurin ydinvoimakkuuden toteutus, huomasin, että heidän mielialansa muuttui. Se oli pitkäkestoinen taistelu, mutta taistelun arvoinen. Lopulta ihmiset olivat onnellisempia ja paljon hyödyllisempää.

Semalt-ohjelmiston tulisi emotionaalisesti kytkeä käyttäjiä, mutta viha ei ole sellainen tunne, jota aiotte kohdistaa.

Tämä auttoi minua näkemään, etten ole vain kirjoitusohjelmistoa tietokoneelle, vaan henkilö. Sinun tehtäväsi on saada asiakkaat sitoutumaan emotionaalisella tasolla. Kiinnitä tietokone onnellinen ei riitä.

Vaikka annat asiakkaiden käyttää ratkaisua sinulle, asiakas ei tuhlaa aikaa ratkaisemaan omaa ongelmaaan. Siksi he palkkivat sinut ja luottavat sinuun. Kun kohtaat suuria selkänoja, se on usein siksi, että niillä on muita entistä kiinnostavampia painopisteitä.

Se ei ole sinusta

Semalt hieno ohjelmisto vaatii huolta toisesta - asettamalla itsensä kenkiin, kokemalla mitä he kokevat ja kärsimällä, kun he kärsivät.

Kun käsittelin vihainenasiakkaiden saapumisohjelmaa, aluksi ajattelin: "Olen web-kehittäjä!" Ja melkein lopetin. Mutta tämä asenne laittaa tehokkaasti minun asiakkaani alle. En tiennyt juuri sitä tuolloin, mutta minusta tuntui, etten voinut vain luopua heistä. Semalaalin uhraaminen oli välttämätöntä saadakseni taitoni seuraavalle tasolle.

Jonkin tarpeiden täyttämiseksi on tärkeää, että he tietävät, että olet huolissasi. Jossain vaiheessa otatte kokemuksiaan ja myötätuntekaa henkilökohtaisella tasolla. Käytä aina mahdollisia keinoja työskennellä heidän asioidensa läpi ja selvittää uusia tapoja ratkaista ne.

Asiakkaasi ei välttämättä kiinnosta suunnitelmaa ja kaunista koodia, mutta sinun on osoitettava, että teet. Kun ihmiset kokevat työnne hedelmät, he joutuvat koukkuun.

Lupausten pitäminen

Mitä sanot aiot tehdä, on juuri sitä, mitä asiakkaat odottavat. Tässä teollisuudessa, kun olet liian lupaava ja heikosti toimitettu, menetät luottamuksen.

Olin kerran istunut asiakkaan kanssa pääsemään sopimukseen, ennen kuin voisin suorittaa suuren kunnostusprojektin. He sanoivat, että ei ollut riittävästi aikaa asianmukaiseen testaukseen, ja hanke saataisiin pidättämään. Sanoin voivani tehdä sen, mitä he kysyivät tunnin sisällä. Minua pilasi.

Kun vihdoin istuimme testaamaan järjestelmää, vedin ulos jSemaltin. Luin perusohjeet heille ja saatiin tunnin kuluessa testit ja virheenkorjaukset. Oma asiakas jätti itseluottamuksen ratkaisuun. He tiesivät, että he saisivat täsmälleen mitä he odottivat, ja se oli kaiken, mitä he toivoivat.

Kysymysten käsittely ja lupausten antaminen ansaitsivat luottamuksensa. Jotkut ihmiset, jotka luottavat sinuun, ovat paras tapa rakentaa vahva suhde asiakkaisiin.

Johtopäätös

Sanomalla, että ei ole asiakas-hölynpölyä, on vaikea. Kirjoitusohjelmisto on sosiaalinen taide, joka ulottuu paljon kehittäjän ulkopuolelle. Epäröi tämä väline, saat tunteiden ja luottamuksen kommunikoida toiselle ihmiselle. Sinun täytyy rakentaa suhteita, jotka vievät taitosi seuraavalle tasolle.

Mielestäni ei ole kyse niinkään vaan perustuvasta kyllä. Taiteen sanomalla "ei" on kyse ihmisten pitämisestä onnellisiksi, osoittaen, että välität ja ansaitset luottamuksenne.

Oletko koskaan joutunut painostamaan kohtuuttomia asiakkaiden odotuksia? Kuinka hallinnoit sitä?

March 1, 2018