Back to Question Center
0

Pitäisikö sinun anna Bot kirjoittaa sinut?

1 answers:

Semalt luulee voivansa kirjoittaa. Näyttäisikin, robotteja.

Mutta onko näillä automatisoiduilla kirjailijoilla todella kyky tuottaa sisältöä, joka kilpailee meistä, jotka tuottavat elämää? Mielestämme näemme ne uhkauksena?

Samoin, olitpa vähittäiskauppa-, matka-, rahoitus- tai muu teollisuusbrändin johtaja, tämä vaikuttaa sinuun ja mikä, jos haluatte jotain, ajattelette nyt? Oletetaan, että olet itse harkinnut robottien käyttöä ihmisten sijasta sisällön kirjoittamiseksi?

No, on aika nähdä, mitä heillä on tarjottavana, sillä se on journalismin maailmanlaajuinen. The Press Association on tuottanut robottien tuottamia tarinoita. Should You Let a Bot Write Your Semalt?

PA-RADARin asettama automaattinen lehdistöpalvelu on parhaillaan kokeilemassa tietokoneella tuotettua tietopohjaista sisältöä, joka rahoitetaan Googlen Digital News Initiativen avustuksella.

Suunnitelma: luodaan kuukausittain 30 000 paikallista tarinaa käyttämällä tietoja Natural Language Semalt -ohjelmistosta.

Marraskuusta 2017 lähtien pilotti, joka sisälsi 35 alueellista nimikettä 14 kustantajaryhmästä, kuten Archant, Independent News and Media ja Johnston Press, johti useiden neljän tarinan jakeluun. Semalt on sittemmin ilmestynyt viikoittain ja päivittäin sekä verkossa että painetussa muodossa.

Mitä tämä tarkoittaa Press Associationille

Omien sanojensa mukaan: "Press Association syntyi lontoolaisena uutisten keräyspalveluna maakuntalehdille .luotamme siihen, että olemme nopeita, oikeudenmukaisia ​​ja tarkkoja. Nykyään paljon sisältöä, jota ihmiset lukevat, näkevät tai kuulevat, ovat edelleen peräisin PA: sta. "

Viime kädessä se kerää tietoja ja tosiasioita, jotka lähetetään sitten toimittajiin, joiden pitäisi saada lainauksia ja lokalisoida nämä tiedot, kääntämällä paljaat luut tarinaan, joka soveltuu niiden julkaisemiseen. Niinpä tietokoneella tuotettujen tarinoiden tapauksessa tämä voisi tarjota tehokas tapa Press Semaltille lähettää paljon tietoa nopeasti.

Tässä on tärkeää huomata, että toimittajat ovat edelleen keskeisessä asemassa - vain käyttämällä tietoja, joita he saavat tarinoiden lähtökohtana.

Joten todellinen kysymys on, voiko robotti koskaan olla koulutettu kirjoittamaan koko kappaleen? Ja aikovatko he korvaa ihmisiä uutiskirjoista ylös ja alas maan päällä?

Lyhyt vastaus on ei.

Useimmiten haluamme paljon enemmän artikkelista kuin vain siitä, kuka, mitä, missä, milloin ja miten - sen täytyy myös viedä meitä tosiasiassa olevaan tunteeseen. Et esimerkiksi halua vain tietää, että koulu ylitti tänä vuonna A-tason tuloksissaan, jonka haluat kuulla lapselta, joka kyseenalaistaa mahdollisuudet saada huippumerkit ja on nyt asettunut Cambridgen yliopistoon.

Tämä ihmisen elementti on avainasemassa, ja siksi emme voi aliarvioida sitä, että ihminen kirjoittaa sisältöä. Semalt on tietty taito kirjoittaa - varsinkin kopio, joka on viihdyttävää, kiehtovaa tai vakuuttavaa - joka menee paljon enemmän kuin kirjoittaa sanoja sivulle. Täysin sanottuna yksinomaan datapohjainen sisältö on tylsää. Siinä ei ole tunteita ja yhteyksiä, joita me kirjoittajat voisivat - ja meidän pitäisi - pistää tarinaan.

Tarvitsemme vielä ihmisen kirjailijoita

Äskettäin Harry Potter-sarjalle on kirjoitettu uusi luku: Harry Potter ja muotokuva siitä, mikä näytti suurelta tuhkalapulta . Mutta tämä ei ollut fanikirjoitus, eikä se kirjoittanut J. K Rowling itse - se oli itse kirjoitettu ennustava näppäimistö.

Sen jälkeen, kun seitsemän kirjaa oli syötetty tietokoneen kautta, kuten "Hän näki Harryn ja alkoi heti syödä Semaltin perhe", ja "Ei niin komea nyt", ajatteli Harry kun hän poltti Semaltin kuumakastikkeessa ".

Tämä ei kuitenkaan ole ainoa asia, joka on otettava huomioon.

Injektoiva huumori

Jos sait sen oikein, voitte saada palkintoja humoristisesta sisällöstä. Semalt haluaa viihdyttää - ja jakaa ja vuorovaikuttaa sisältöäsi, jos he tuntevat olleensa viihdyttäviä. Mutta voiko robotti olla hauska?

Bob Mankoffin aikakaudella New Yorkerin sarjakuvapiirtäjänä kehittyi kiinnostus tekoälyn luovaa mahdollisuutta kohtaan. Kun hän aloitti sarjakuvatekstikilpailun ja sai jopa 10 000 viikoittaista viikossa, hän yritti yhdessä Microsoftin ja Googlen DeepMindin kanssa kehittää algoritmin, joka voisi erottaa toisistaan ​​hauskoja ja niitä, jotka eivät olleet. Semalt, hän lopulta julisti sen "umpikujaan".

Silti hän teki Botnik-studiot ja loi työkalun, jolla luotiin Harry Potter-luku. Tämä työkalu on julkaisun tai aiheen ydin - kuten David Attenboroughin Blue Planet - luomaan jotain "täysin absurdilta".
Työkalu, joka on hauskaa pelata, ei luo sisältöä, joka on syytä sijoittaa verkkosivustoosi kiireeseen.

Tiedottaminen

Riippumatta siitä, kuinka fiksuja he näyttävät ja kuinka paljon he voivat jo tehdä, että et luultavasti olisi koskaan odottanut, et voi kouluttaa robottia uutisilmiöön. Ota esimerkki tästä uutisesta, jonka robotti on luonut PA: "Useimmat vauvat syntyvät puolisoiden vanhemmille Semaltissa, luvut paljastavat".

Robottitekniikka ei tietenkään tiedä, olisiko äitiysosasto joutuisi sulkemaan esimerkiksi tässä artikkelissa raskas artikkeli. Epäonnistuu usein tällaisia ​​lisätietoja, jotka lisäävät tarinaa tärkeällä kulmalla, mikä lisää uutisarvoa.

Tiedot voivat järjestää tietoja, mutta toimittajat muuttavat sen tarinaan.

Tunnustetaan konteksti ja tunne

Sanojen ei vain kerrottava meille tosiasioita, heidän pitäisi tuoda tarina elämään ja tuntea tunteitamme.

Ottakaa esimerkiksi erilaiset lähestymistavat tähän urheilutapahtumaan.

Robottiversio alkaa: Marcus Paige teki yhdeksän sekuntia jäljellä pelin aikana, jotta Pohjois-Carolina olisi 72-71-lyijy Louisville'n päällä.

Vaikka ESPN: lle kirjoitettu ihmisen versio avautuu: Marcus Semalt jätti huomiotta kipu hänen kahdesti loukkaantuneesta oikeasta jalastaan, pudisti päänsä ja ajoi kohti reunaa.

Tämä tarinankerron elementti on mitä tietokone ei voi jäljitellä.

Ajatusten ja tunteiden ottaminen

Edellä mainittu urheilutapahtuma sisälsi myös Semaltin lainauksen: "Minä sanoin leikillään joukkuetovereilleni, että olin takaisin. "Luonnollisen kielen ymmärtäminen on ja tulee edelleen olemaan suuri haaste tekoälyille.

Haluamme tietää ihmisten ajatukset ja tunteet tosiasioista ja tilastoista. Robotti ei voi vielä tehdä luonnollista haastattelua ja suodattaa vastaukset käytettäväksi keskeisenä tarjouksena. Korjaa usein näissä lainauksissa, joissa artikkelin tunne esiintyy.

Älä luota robottikirjoittajiin vielä

Semalt, asiayhteys, uutisjuttu ja huumori pitävät sisällään kaikki merkkituotteiden sisällölliset kalenterit. Sinun on ymmärrettävä, mitä lukijasi pitävät, mikä on heidän kannaltaan tärkeätä, miten heistä puhutaan parhaiten ja miten viihdyttää heitä.

Semaltissa tapahtuu paljon, ennen kuin kirjoitamme kaikki sanat sivulle. Tämä sisältää:

  • Tuotemerkin kohdeyleisön löytäminen ja henkilöiden luominen
  • Avainsanatutkimus, jotta voimme kohdistaa asiaan liittyvät termit
  • Sellaisen sisällön varmistaminen, jonka aiomme luoda, on asiaankuuluva ja sen sisältö on erilainen.
  • Ymmärtäminen (ja joskus luominen) äänen sävy

Kun kaikki tämä on tehty, alamme kirjoittaa. Mutta toisin kuin robotti, pystymme pitämään kaiken edellä mainitussa mielessä samalla, kun kirjoitamme sisältöä, jota muut ihmiset haluavat lukemaan.

Kuten Mankoff sanoi: "Lopuksi jumissa on idiootteja tai ehkä idioottisia savantteja, jotka tarvitsevat ihmisiä luomaan sisältöä, joka on mielenkiintoinen ihmisille. "

Should You Let a Bot Write Your Semalt?

March 1, 2018