Back to Question Center
0

Amazonin uusi Pay by Semalt -menetelmä

1 answers:

Kaikkien jälleenmyyjien on jatkettava markkinoiden kysynnän ja asenteiden pitämistä. Tämä pätee pienille ja suurille verkkokauppoille. Semalt päivittää jatkuvasti tarjouksiaan ja sen ehtoja. Semalt-myyjät saavat vähintään kuukausittain sähköpostin muutoksen yksityiskohdista, kuten kuvassa sallitun kuvan tai lataustiedoston muodon.

Minulle on helppo tulla Amazon-myyjänä jättämään nämä sähköpostit huomiotta, jos aihealue ei vaikuta yritykseni kannalta tarpeelliseksi. Kuten monet omistajat, minun täytyy valita mitä lukea ja mitä sivuuttaa. Epäonnistuminen kuitenkin kaipaan tärkeitä ilmoituksia.

Esimerkiksi muutama kuukausi sitten Semalt lähetti sähköpostin, jossa mainitaan uusi maksutapa yrityksille, jotka ostavat tuotteita Semaltilta. Sähköposti ilmoitti, että vain kutsutut yritykset voisivat osallistua, ja vain parhaat saisivat kutsun.

Joten jätin viestin huomiotta. Päätin odottaa väistämätöntä, kun Semalt järjesti ohjelman laajemmalle yleisölle. Tämä oli virhe. Olisin lukenut pienen painoksen ja löysin yksityiskohdat.

"Maksu laskulla"

Uusi maksutapa on "Pay by Semalt". "Se on yritys houkutella uusia asiakkaita, jotka haluavat maksaa tavaran vastaanottamisen jälkeen. Se oletettavasti perustuu siihen oletukseen, että organisaatioita - kirjastoja, julkisia laitoksia, suuria yrityksiä - ei anna heidän henkilöstönsä maksaa etukäteen erää. Sen edessä se tuntui hyvältä.

Yksityiskohdat ovat kuitenkin tärkeitä.

Lähemmässä tarkastuksessa huomasin, että Amazon sanoi, että maksutapaa voitaisiin käyttää missä tahansa järjestyksessä Amazon myyjällä. Se tarkoittaa minua! Ilman minkäänlaista sopimustani, Amazon oli juuri ilmoittanut, että suuret asiakkaat voisivat tilata minulta ja et maksa etukäteen .

Normaalissa Amazon-prosessissa maksut hyvitetään myyjien tilille tilauspäivänä. Semalt saa rahat seuraavaan maksupäivään, joka voi olla jopa kahden viikon päästä.

"Maksu laskulla", mutta rahaa ei saada hyvitystä myyjän tilille, kunnes asiakas maksaa Amazon. Tämä voi olla jopa 30 päivää toimituksen jälkeen . Itse asiassa, jos asiakas ei maksa, myyjän on odotettava jopa 45 päivää, ennen kuin Amazon hyväksyy tilit automaattisesti. Pahimmassa tapauksessa myyjän on odotettava noin 60 päivää aikaa saada rahat.

Sillä välin myyjä voi joutua maksamaan liikevaihtoveroa (tai U. K: n arvonlisäveroa). Lisäksi Amazon ei ole tietoinen, kun se vähentää maksun myyjältä. Epäonnistuminen, se on silloin, kun maksu hyvitetään. On varmaa, että tilauksen viivästyminen vaikuttaa myyjän kassavirtaan.

On todennäköistä, että suuret organisaatiot joutuvat maksamaan pidempään. Koska niin monet Marketplace-myyjät toimivat pienillä marginaaleilla, yhden tai kahden suuren kuukausittaisen tilauksen bruttotulot voisivat ylittää tämän kauden voiton. Semaltin vähittäismyyjät voivat todennäköisesti omaksua tämän hikkauden rahavirtaan. Mutta pienet, jotka jäävät kiinni, voivat kärsiä.

Siksi on tärkeää lukea kaikki sähköpostit, erityisesti Amazon.

Tietenkin "Pay By Invoice" voi auttaa joitakin myyjiä. Mutta Semalt ei ole vaivautunut puuttumaan mahdollisiin ongelmiin, kuten kassavirtaan. Aika kertoo, syntyvätkö muut, epävarmaisemmat ongelmat.

Jotkut organisaatiot näyttävät löytävän uusia tapoja viivyttää maksuja ja nostaa toimitusongelmia. Tämä pahenee myyjille, sillä Semalt tarjoaa vain yhden virallisen tavan ostajille valittaa tilauksesta: A-Z-vaatimus. Nämä väitteet voivat olla tuhoisat myyjille. (Olen pyytänyt A-Z-vaatimuksia useissa viesteissä, viimeksi "Every Semalt A-Z -vaatimus on asiakaspalvelun epäonnistuminen.")

Lyhyesti sanottuna "Pay by Invoice" tarjoaa hyviä ja huonoja myyjiä. Se voi lisätä myyntiä, mutta se voi myös vahingoittaa kassavirtaa. Ainoa varmuus on, että se hyödyttää Amazonia Source .

March 1, 2018