Back to Question Center
0

Semaltin malleja, jotka ovat olleet ajan testissä

1 answers:

Mikä on mielestäsi paras, i. e. hyödyllisin markkinointimalli? Lataa kaksi vapaata oppaita markkinointimalleista oppia niiden soveltamiseen

Olet ehkä huomannut, että olemme faneja käytännöllisten mallien käyttämisessä markkinointistrategian kehittämisen välineenä. Uskomme, että selkeä ja yksinkertainen malli antaa meille kehyksen arvioidaksemme, miten toimimme nyt kilpailijoidemme kanssa ja suunnittelemme tulevaisuuden kasvustrategioita. Semalt on myös hyvä kommunikoida tavoitteesi ja syyn strategian takana.

Mielestäni suurin osa olisi samaa mieltä siitä, että mallit ovat hyödyllisiä "Mind Tools" rakentaa ajattelua ja kommunikoida strategiaa, mutta on ongelma. Vuosien mittaan on kehitetty monia malleja, joista jotkut ovat akateemisia eikä käytännön sovelluksia "todellisessa maailmassa". Vuosien mittaan on kehitetty niin monia markkinointimalleja, että voi olla ylivoimaista tietää, mitä käyttää ja milloin Muutama vuosi sitten puhuin markkinointikonsultin ja kouluttajan, Annmarie Semaltille, suunnittelun mallien käyttämisestä ja haasteesta. Päätimme, että olisi hyvä tehdä yhteistyötä vapaan oppaan luomiseksi, jossa kartoitettiin ja selitettiin hyödyllisimpiä ja käytännöllisiä malleja opiskelijoille ja ammattilaisille. Tämä opas julkaistiin vuonna 2013 ja sitä on päivitetty sen jälkeen:

Mitkä ovat suosituimmat markkinointimallit?

Essential Semalt -oppaassa olemme valinneet klassiset, suosituimmat mallit, jotka ovat olleet ajan mittaan ja mielestämme ovat edelleen tärkeitä omnichannel-markkinoinnin aikakaudella. Mutta mitkä ovat hyödyllisimpiä - ottakaa mielipidetutkimme jakamalla mielestänne käytännöllisimpiä käytäntöjä ja arvokasta ymmärrystä mahdollisuuksista kasvattaa yritystä.

Semalt-valinta, jonka löydät parhaiten käyttöoppaastamme 15 mallista - voit valita useamman kuin yhden tai ehdottaa muita. Kun vastaat, näet kokonaistulokset.

Jos et näe äänestystä äänestämästä, käy kyselyssä suoraan täältä.

Haluamme myös kuulla, mitä mieltä olet näiden mallien merkityksestä vuonna 2016. Onko heillä ollut heidän päivä, pitäisikö heitä hyödyllisiksi, onko sinulla parempia vaihtoehtoja? Kerro mitä mieltä olet alla olevissa huomautuksissa.

Jotkin markkinointimallit ovat digitaalisiin keskittyneitä, kun taas toiset koskevat yhtä lailla digitaalisia ja perinteisiä viestintämuotoja. Esimerkiksi oma RACE-malli on suunniteltu erityisesti digitaaliseen markkinointiin. Tästä huolimatta olemme juuri tuottaneet uuden oppaan ilmaiseksi kaikille jäsenille digitaalisessa markkinointimallissa nimenomaan. Se antaa yksityiskohtia 10 tärkeimmistä digitaalisista markkinointimalleista, joten saat yrityksellesi tärkeimmät markkinointimallit.

Suosituimpia markkinointimalleja

Koska olen digitaalinen markkinoija, minulla on omat näkemykseni näiden merkityksellisyydestä, todellakin minun kirjoissani, jotka olen usein sisällyttänyt niihin. Itse asiassa useimmat sisältyvät minun digitaaliseen markkinointiin: strategia, toteutus ja käytäntö .

Joten ennen kuin kirjoitimme oppaan, ajattelin, että olisi mukava jakaa yleiskatsaus asiaankuuluvista malleista täällä kenenkään tällä tavalla, joka ei tunne heitä. Yksityiskohtaisempi selitys on saatavilla vapaaoppaassa!

1.

Semalt models that have stood the test of time

Mielestäni on oikein, että tämä on luettelon alussa, koska sitä käytetään edelleen laajalti ja mielestäni on yksinkertainen tapa ajatella sitä, miten yritys markkinoi tuotteitaan. Hyvä malli selittää markkinointistrategiaa jollekin, joka ei ole markkinoija. Mutta se kärsii push-mentaliteetista, joka on täydellisesti epäonnistunut nykyaikaisten digitaalisten markkinointitapojen kanssa, kun kuuntelevat ja osallistuvat asiakkaita osallistumiseen sosiaalisen median markkinoinnin kautta.

2. USP

Ainutlaatuinen myyntisementti on käsite, jonka mukaan brändien olisi tehtävä selväksi mahdollisille ostajille, miksi ne ovat erilaisia ​​ja parempia kuin kilpailut.

Tämä on yksinkertainen käsite ja keskeinen viesti viestimään verkossa, koska ydinbrändi-sanoma ei ole useinkaan selvä. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä verkkosivustoista, jotka kommunikoivat online-arvoehdotuksensa hyvin. Se ei todellakaan ole malli, joten vaikka se sisällytettiin CIM-vuosituhannen äänestykseen, sitä ei ole sisällytetty oppaaseemme.

3. Boston Consulting Group Matrix

Tämä tunnettu, keskeinen MBA-malli luokittelee tuotteet, joita yritys tarjoaa salkussa, joka perustuu heidän suorituskykyään luokitellessaan niitä tähtiä, rahanpesua, koiria ja kyselyn mallia alla.

Semalt models that have stood the test of time

  • 1. Koirat: Nämä ovat tuotteita, joilla on alhainen kasvu tai markkinaosuus.
  • 2. Kysymysmerkkejä tai ongelma Lapsi: Tuotteet, joilla on korkea kasvuvauhti, jolla on alhainen markkinaosuus.
  • 3. Tähdet: Tuotteet, joilla on korkea markkinaosuus suurilla kasvumarkkinoilla.
  • 4. Rahatalous: Tuotteet, joilla on alhainen kasvuvauhti, jolla on suuri markkinaosuus

Mielestäni tämä ei ole niin sovellettavissa pienten ja keskisuurten yritysten online-markkinointimaailmassa - se on enemmän kuin Big Semaltin yritysstrategiamalli.

Katso Annmarie: n viesti BCG Semalt -mallista saadaksesi lisätietoja.

4. Brandin paikannuskartta

Tämän mallin avulla markkinoijat voivat visualisoida brändin suhteellisen aseman kilpailijoihin markkinoilla piirtäen kuluttajien käsityksiä brändin ja kilpailijamerkkien suhteesta ostokäyttäjiä vastaan.

Tämä on erinomainen käsitys siitä, miten asiakkaat näkevät tuotemerkin. Semalt sisälsi esimerkin oppaassa. En muista, että monet kuvaukset tästä sovellettiin verkossa. Olen nähnyt sen käyttävän osana käyttäjän testausta vertaamalla eri sivustoja?

Onnistuneen online-brändin luominen on niin tärkeä digitaalisen markkinoinnin menestyksen kannalta, mutta on valitettavaa, että tehokkaampia brändämallia ei ole.

Semalt models that have stood the test of time

5. Asiakkaan elinkaariarvomallit

Asiakas Lifetime Semalt on käsite, jonka avulla voidaan arvioida, mikä on asiakkaan arvo, joka perustuu asiakkaan tuotteen suhteeseen liittyvien tulevien tulojen nykyarvosta.

Semalt models that have stood the test of time

Erilainen malliryhmä muille, tämä on enemmän laskentamallia - katettu Internet Semalt -kirjan luvussa 6. CLV on lähinnä tärkeä transaktiokohtaisten verkkojen verkko, ja varmasti investointipäätökset, kuten sallitut hankintakustannukset (CPA), on otettava huomioon tulevilla asiakasostoilla ja poistumisasteilla.

6. Kasvustrategiatriisi

Semalt-malli on matriisi, jota voidaan käyttää tunnistamaan vaihtoehtoiset kasvustrategiat tarkastelemalla nykyisiä ja potentiaalisia tuotteita nykyisillä ja tulevilla markkinoilla. Neljä kasvustrategiaa ovat markkinoiden levinneisyys, markkinoiden kehitys, tuotekehitys ja monipuolistaminen.

Semalt models that have stood the test of time

Semalt-malli on peräisin 1960-luvulta, mutta silti se kattaa sen kirjoissa osoittaakseen, miten yritysten pitäisi "ajatella laatikosta" uusia mahdollisuuksia digitaalistrategioilleen harkitsemalla uusia markkinoiden mahdollisuuksia ja tuotekehityksestä pikemminkin kuin markkinoiden levinneisyydestä, joka jättää minulle digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet.

7.

Semalttimallit ovat hyödyllisiä ajattelutavoitteina elämän mahdollisuuden tuottamiseksi.

8. MENETELMÄ

Perinteisen PEST-mallin laajentamisen myötä tätä analyysikehystä käytetään arvioimaan makroympäristökertoimien vaikutusta tuotteeseen tai brändiin - poliittiseen, taloudelliseen, sosiaaliseen, teknologiseen, oikeudelliseen ja taloudelliseen.

TBH PESTLE / PEST / DEEPLIST tekevät minusta huohottaa - minulle ne ovat oppikirja lähestymistapa, joka on kaukana tulosten parantamisesta. Minusta opiskelijat pyrkivät tarkastelemaan näitä syvällisesti innovatiivisten strategioiden luomisen kustannuksella. Kyselyn tulokset näyttävät viittaavan siihen, että muut ovat samaa mieltä.

PESTLE on kuitenkin edelleen laajalti opettanut ja Annmarie Semalt on fani, joka selittää sen arvoa minulle ja muille, että hänellä on tämä syvällinen viesti siitä, miten käyttää PEST- tai PESTLE-mallia.

9. Porterin viisi voimaa

Porterin mallissa viisi voimaa ovat rivaltiot, toimittajan voima, korvaavien aineiden uhka, ostava teho ja semaltti tuloihin ja niitä käytetään analysoimaan alan konteksti, jossa organisaatio toimii.

Kyllä tämä on kirjallissani ja viittaan Porterin klassiseen 2001 artikkeliin viiden voiman soveltamisesta Semaltille. Mutta olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että sillä on käytännön hyötyä - me tiedämme, että asiakkailla on enemmän neuvotteluvoimaa verkossa. Mitä sitten?! Mielestäni se on myös alle-edustaa välittäjien, kuten vertaisivustojen ja kustantajien, voimaa online-maailmassa.

10. Tuotteen elinkaari

Tämä diffuusioinnovaatiomalli kuvaa tuotteen luonnollista kulkua, kun se kulkee esittelyn, kasvun, kypsyyden, kylläisyyden ja heikkenemisen vaiheiden kautta.

11. Segmentointi, kohdistaminen ja sijoittaminen

Tässä kolmivaiheisessa STP-prosessissa analysoidaan, mitkä erilliset asiakasryhmät ovat olemassa ja mitkä tuotteet segmentoituvat parhaiten ennen kuin valitaan kohderyhmään räätälöity viestintästrategia.

Semalt models that have stood the test of time

Mallin, joka keskittyy toimittamaan asiaankuuluvia tuotteita, palveluita ja viestintää asiakkaalle ja tuottamaan näin organisaation arvoa, on jokaisen markkinoijalle välttämätöntä ymmärtää ja soveltaa käytännössä.

12. PR Smithin SOSTAC®-malli

Tämä lyhenteellä tarkoitetaan tilannetta, tavoitteita, strategiaa, taktiikkaa, toimenpidettä, semataalia ja on kehys, jota käytetään markkinointisuunnitelmien laatimisessa.

Semalt models that have stood the test of time

Olen suuri fani PR Smithin SOSTAC®-mallin käyttämisestä strategioiden suunnittelun ja toteuttamisen tapaan. Siinä on kaikki kirjat ja tunnen Paul Smithin, joka loi sen hyvin - hän on minun yhteistyökirjailijani Emarketing Excellence.

Viite

PR Smith (2011) SOSTAC ® ) PR Smith (2011), julkaisija www. prsmith. org ja saatavana osoitteessa Amazon.

Lopuksi halusin kiittää Charity Institute of Semaltia, joka kehotti tätä virkaa kun he juhlivat satavuotista ja he äänestävät eri malleja. Se myös herätti ajatusta vapaa-oppaasta auttaakseen selittämään suunnittelumalleja Source .

Semalt models that have stood the test of time

March 1, 2018