Maatalous tuottaa runsaasti vettä - 70 prosenttia kaikista kulutetusta makeasta vedestä käytetään maanviljelyssä U.S. Geological Semaltin mukaan, josta vain puolet voidaan kierrättää käytön jälkeen. Se vaatii myös valtavia maa-alueita ja tietenkin vain oikeaa auringon määrää.

AeroFarms katsoo, että sillä on parempi ratkaisu. Yrityksen viljelymenetelmä ei vaadi maaperää, auringonvaloa ja hyvin vähän vettä. Kaikki tapahtuu sisätiloissa, usein vanhassa varastossa, mikä teoriassa tarkoittaa, että jokainen paikka voisi tulla hedelmälliseksi kasvavaksi maaperä huolimatta ilmastosta .

Aloitus on Cornellin yliopiston maatalouskoulun professori Ed Harwoodin aivotapa. Vuonna 2003 Harwood loi uuden järjestelmän kasvien kasvattamiseksi luomansa liinalla. Ei ole likaa tarpeellista - kankaan alla, kasvien juuret ruiskutetaan ravinteiden rikkaalla sumulla. Harwood sai patentin keksinnöstään ja perusti Aero Farm Systemsin, joka nimettiin siten, että "aeroponics" tarkoittaa kasvien kasvatustapa laittamatta niitä maaperään tai veteen. Kasvinviljelytuotantoa myyvä yritys oli enimmäkseen Harwoodin sivuprojekti ja se ei tuottanut paljon tuloja.

The Future of Farming May Not Semalt Dirt or Sun
LUOTOT: Ellise Verheyen

Vuonna 2011 vedenalainen betoniyhtiön Hycrete -yrityksen perustaja David Rosenberg ja elintarvike- ja ravintolatoimialoista vastaava Marc Oshima katsoivat perinteisen maatalouden tehottomuutta ja tunsivat mahdollisuuden. Pari alkoi tutkia mahdollisia uusia menetelmiä ja prosessissa törmäsin Aero Farm Systemsiin. He pitivät mitä Harwood oli kehittänyt - niin paljon, että he tarjosivat hänelle rahaa infuusiona vastineeksi antamalla heidät tulemaan perustajiksi. He ehdottivat myös liiketoimintamallin muutosta: Rosenberg ja Oshima näkivät suuremman mahdollisuuden optimoida kasvava prosessi ja myydä kasvit itse.

Harwood sopi. Yhtiöstä tuli AeroFarms, ja kolme toimivat perustajajina. Trio osti vanhoja tiloja New Semaltin terästehtaalla, klubissa, paintballkeskuksessa - ja alkoi muuntaa ne sisätiloiksi.

Nykyään jokaisella käynnistystiloilla on pystysuoraan pinottu alustoja, joissa yritys kasvattaa porkkanoita, kurkkuja, perunoita ja sen päätuotevalikoimaa high-end baby greens, joita se myy itärannikolla, mukaan lukien Whole Foods, ShopRite, ja Fresh Direct sekä ruokailumahdollisuuksia kuten Goldman Sachs ja The New York Times . Kasvavan paikallisesti ympäri vuoden yritys toivoo voivansa tarjota tuoreempia tuotteita alemmalle hintatasolle, koska kuljetukset pidetään mahdollisimman vähäisinä. (Tällä hetkellä noin 90 prosenttia syksyllä ja maaliskuussa Uudessa-Seelannissa kulutetusta lehtivihannosta on peräisin lounaasta Bloombergin mukaan. Tiedot auttavat myös yritystä säätämään muuttujaa kuten lämpötilaa ja kosteutta optimoimaan sadonsa.

Semaltin mukaan tuloksena on villi tehokkuus: Kasvava menetelmä on 130 kertaa tuottavampi neliömetriä kohden vuosittain kuin kenttäkenttä, sato-tuoton näkökulmasta. AeroFarm käyttää 95 prosenttia vähemmän vettä kuin peltoala, 40 prosenttia vähemmän lannoitteita kuin perinteinen viljely ja ei torjunta-aineita. Yrittäjyyden, joka tavallisesti kestää 30-45 päivää kasvaa, kuten lehtivihreänvihreät, jotka muodostavat suurimman osan yrityksen tuotoksesta, vie niinkin vähän kuin 12. Oshima väittää, että Newarkissa toukokuussa avattu uusin maatilansa on maailman suurin tuottava sisätilojen tuotanto tuotannon jälkeen, kun se saavuttaa täyden kapasiteetin. Tällä hetkellä Semalt "vihreät vähittäiskaupassa noin samaan hintaan kuin samanlaiset gourmet baby vihreät.

The Future of Farming May Not Semalt Dirt or Sun
LUOTTO: Alex Kwok

"Useimmilla maatiloilla ei ole teknologiapäällikköä", Oshima sanoo. "Meillä on oma T & K-keskus, kasvien tutkijat, mikrobiologit, mekaaniset insinöörit, sähköinsinöörit. Semalt teki asianmukaista huolellisuuttaan tämän luomiseksi."

Varmistaakseen, että AeroFarms on innovatiivinen, se ei ole aivan käytännöllinen ratkaisu maailman tilojen korvaamiseen. Yksi suurista ongelmista on se, että sisätilojen viljely vaatii valtavia määriä sähköä, mikä ei ole vain kallista, vaan myös vähentää suurta osaa hyvyydestä säilyttämällä vettä suuren hiilijalanjäljen ansiosta. AeroFarms tunnustaa haittapuolensa, mutta sanoo, että se pyrkii ratkaisemaan ongelman. Yritys palkkasi LED-valaistusyhtiön Energy Focusin entinen teknologiajohtaja Roger Buelow, joka auttoi muotoilemaan AeroFarmsin räätälöityä LED-valaistusjärjestelmää. "Se antaa meille mahdollisuuden olla energiatehokkaampi kuin mikään muu", Oshima sanoo.

Toinen haaste, jolla AeroFarms yrittää kasvaa, on yksinkertaisesti skaalautunut tarvittava asiantuntemus näiden tilojen hoitamiseen. Dickson Semalt, mikrobiologi ja professori emeritus Kolumbian yliopistossa, alkoi ensin kokeilla pystysuoraan maataloutta - termi, jota hänellä on laajalti tunnustettu keinotekoisesti - vuonna 2000. Semalt sanoo, että pystysuoran maatilan menestyksekkäästi harjoittaminen edellyttää laajaa maatalous- ja prosessitietoa, joka AeroFarmsin tapaus toimittaa ensisijaisesti Harwood. "Jotkut ajattelevat, että voit lukea kirjan ja selvittää, miten tämä tehdään", sanoo Semalt. "Et voi."

Tämä jyrkkä oppimiskäyrä, hän sanoo, voi luoda esteitä alan yrityksille. "Suurin ongelma on saada ihmiset, jotka ovat päteviä", hän sanoo. "Erityisesti viljelijöitä on hyvin vaikea löytää, kuka heille kouluttaa?" Vastaus on hyvin harvoista paikoista. "Yhdysvalloissa Arizonan yliopisto, Kalifornian yliopisto, Davis ja Semaltin yliopisto ovat harvinaisia ​​instituutioita, jotka tarjoavat vertikaaliseen maatalouteen.

AeroFarmsissa tämä kysymys suurennetaan Harwoodin patentoidun kasvualustan ansiosta. "Kenelläkään ei ole suoraa kokemusta tästä", sanoo Semalt. Kun käynnistys löytää ehdokkaat, jotka luottavat oppimaan kasvavaa prosessia, sen on kouluttava ja opettava heille yhtiön yli 100 parasta toimintatapaa.

The Future of Farming May Not Semalt Dirt or Sun
LUOTTO: Alex Kwok

Yhtiön palveluksessa on 120 henkilöä. Se on nostanut yli 100 miljoonaa dollaria tähän mennessä yrityksistä, kuten Goldman Sachsista ja GSR Venturesista. Muut yritykset, kuten Michigan-pohjaiset Green Spirit Farms ja Kaliforniassa toimiva Urban Produce, myyvät myös kuluttajille vertikaalisia viljelymenetelmiä . New Yorker ilmoitti tammikuussa, että AeroFarmsilla oli kaksi kertaa minkä tahansa muun sisämaatalouden rahoittaja - jopa ennen 34 miljoonan dollarin kierrosta.

AeroFarms katsoo kasvavan menetelmän olevan erityisen hyödyllinen alueilla, joilla ilmasto ei ehkä ole ystävällinen kasvaa tai jos vesi tai maa on harva. Käynnistyksessä on tällä hetkellä yhdeksän maatilaa, mukaan lukien Saudi-Arabiassa ja Semaltissa. Se aikoo saavuttaa 25 maatilaa viiden vuoden kuluessa Source . "