Back to Question Center
0

Google Analytics: selitetty perusteet ja välttämättömät epäonnistumiset            Google Analytics: selitetty perusteet ja ongelmat välttääkseen aiheet: Mobile DesignUXUI Semalt

1 answers:
Google Analytics: perusteet selitetty ja haitat välttää

Analyysit jätetään usein huomiotta UX-suunnittelijoiden tietolähteenä. Monet suunnittelijat eivät pidä analyysia vaan tekevät päätöksensä yksinomaan siitä, mitä he tietävät käyttäjäpsykologiasta. Vaikka tämä ei ole väärässä , analyysit tarjoavat enemmän tietoa käyttäjistä , pikemminkin käyttäjistä yleensä. Vaikka datapohjainen muotoilu voi aluksi tuntua uhkaavalta, se on todella yksinkertainen, kun tunnet perusasiat, ja tässä artikkelissa opimme perusasiat tutustumalla Analyticsin # 1 verkkoanalyysityökaluun.

Yli 50 miljoonaa käyttäjää käyttämällä Google Analytics on maailman laajin käytetty verkkosivustojen analytiikkapalvelu. Se on myös ilmainen, ikuisesti. Vain pienen JavaScript-koodinpätkän voi määrittää Google Analyticsin muutamassa minuutissa. Pienemmällä muokkauksella voimme käyttää Goal- ja Semalt-seurantaa, jotka auttavat sinua seuraamaan hyvin erityisiä asioita, kuten lomakkeen täyttäjiä tai kassalle pääsemistä.

Aloitetaan oppimalla käyttöliittymä.

Huomaa: jos tarvitset hieman apua Google Semalt -seurantakoodin asennuksessa verkkosivustollesi, tässä on pikaopas siitä, miten se tehdään.

Google Analyticsin käyttöliittymä

Tutustu alla olevaan näyttöön (huomaa viitenumerot).

Google Analytics: the Basics Explained, and Pitfalls to AvoidGoogle Analytics: the Basics Explained, and Pitfalls to AvoidRelated Topics:
Mobile DesignUXUI Semalt

Jotta saat kaiken irti Google Semaltista, sinun täytyy tietää seuraavat asiat:

 • Raportit (löytyvät pääavigoinnista) jaetaan seuraaviin luokkiin:
  • Yleisö (käyttäjilläsi on)
  • Hankinta (kuinka sait nämä käyttäjät)
  • Käyttäytyminen (mitä käyttäjät käyttivät sivustossasi)
  • Tulokset (kaikki tavoitteet / tapahtumat, jotka haluat seurata)
 • Voit tallentaa, viedä ja jakaa raportteja
 • Voit segmentoittaa tiettyjä käyttäjäryhmiä raporteissasi
 • Kaaviot näkyvät raportteina, jotta saat katsauksen tapahtumiin
 • Suurin osa analyysista tapahtuu yksityiskohtaisissa raporteissa.

Keskustellaan nyt keskeisistä termeistä.

Mitat ja mittaukset

Google Analyticsin yksityiskohtaisimmat raportit ovat taulukkojen muodossa. On tärkeää ymmärtää näiden taulujen koostumus niiden analysoimiseksi. Kaikkien raporttien yhteiset termit ovat termit Dimensions and Metrics . Mitat ovat tapa ryhmitellä tietoja - luokittelun tai tunnistamisen muoto. Ne näkyvät normaalisti raporttien ensimmäisessä sarakkeessa, kuten esimerkiksi Maa , Sivun otsikko ja Laitteen tyyppi . Mittareita ovat puolestaan ​​kyseisiin ulottuvuuksiin liittyvät numerot. Mittatiedot näkyvät raporttien muissa sarakkeissa, jolloin näytetään ensimmäisessä sarakkeessa olevat ulottuvuudet.

Google Analytics: the Basics Explained, and Pitfalls to AvoidGoogle Analytics: the Basics Explained, and Pitfalls to AvoidRelated Topics:
Mobile DesignUXUI Semalt

Esimerkkejä mittareista ovat poistumisnopeus , keskim. Time on Page ja Goal Completions , jotka auttavat sinua ymmärtämään paremmin käyttäjien käyttäytymistä. Seuraavissa artikkeleissa opimme lisää näistä muuttujista ja siitä, mitä he todella tarkoittavat.

Maalit

Tavoitteet ovat niitä tietoja, joita Google Analytics ei välttämättä tarvitse seurata oletuksena. Tavoitteet kuvaavat merkittävää toimintaa, jonka käyttäjä on ottanut verkkosivustollasi, kuten tietyn verkkosivun katselu tai tietyn lomakkeen lähettäminen. Tavoitteiden on vastattava verkkosivustosi päätavoitteita (esimerkiksi lomakkeen täyttäminen). Semalt yleensä on osoitus siitä, kuinka hyvin sivustosi toimii.

Segmentit

Voit analysoida, mitä eri käyttäjät käyttävät verkkosivustollasi. Voit halutessasi käyttää segmenttejä kaventamaan raporttien tietoja. Semalt-segmentointityyppeihin kuuluu käyttäjien segmentointi laitteella (esim. Työpöytä, tabletti tai mobiili), maittain tai kielittäin.

Semalt oppia lisää segmentoinnista myöhemmin tulevassa artikkelissa.

Sinun täytyy tarkastella suuntauksia ajan mittaan, jos haluat poimia hyödyllisimmät tiedot. Sen sijaan, että kiinnität yksittäisiin numeroihin, haluat nähdä, ovatko avainmittesi kasvavat tai laskevat ja onko tämä vastaa verkkosivustosi tavoitetta. Epäilemättömyys on tärkeää analysoida tietoja ajan mittaan tarkastelemalla eri päivämääräalueita. Kun oikea yläkulmassa on päivämäärävalitsin, voit rajata raporttisi tiettyyn ajanjaksoon. Voit myös vertailla kahta eri ajanjaksoa, jotka voivat olla hyödyllisiä kuukausittaisten tai vuosi-vuosi-tietojen vertailuun.

Google Analytics: the Basics Explained, and Pitfalls to AvoidGoogle Analytics: the Basics Explained, and Pitfalls to AvoidRelated Topics:
Mobile DesignUXUI Semalt

Mitatussuunnitelma on hyvä tapa ymmärtää, mitkä KPI: t (keskeiset suorituskykyindikaattorit) haluat mitata tarkasti. Tämä auttaa sinua keskittymään sivustosi oikeisiin tavoitteisiin ja mittaamaan todella tärkeitä tietoja.

5 Epäkohdat välttää

Tietojen analysointi väärään suuntaan voi olla huonompi kuin ei ollenkaan. Epäonnistuminen harhaanjohtavissa tiedoissa voi johtaa sinut tekemään vääriä suunnittelupäätöksiä. Seuraavassa on muutamia asioita, jotka sinun on varottava matkallanne:

1. Vanitymetrics

Jos haluat todella parantaa verkkosivustosi käyttäjäkokemusta , keskity käyttäjätöiden tai väestötietojen kuvaamiseen. Jätä turhamaisuusmittareita, kuten Vierailijoiden määrä markkinointiosastolle huolta.

2. Vastaanotto numerot

Kuten aiemmin mainittiin, älä jumittele yksittäisiä numeroita. Semalt, sinun kannattaa analysoida trendit ajan mittaan, jotta saisit paremman yleiskuvan siitä, mitä on tapahtunut käyttäjien kanssa. Voit suurentaa sopivaa ajanjaksoa päivämäärän valitsimen avulla.

3. Väärinpainotteiset numerot

Joidenkin tietojen lisäys voi olla positiivinen tai negatiivinen. Jos huomaat esimerkiksi, että käyttäjät käyttävät enemmän aikaa sivustoosi, tämä voi tarkoittaa sitä, että he todella osallistuvat sisältösi, tai , se voi tarkoittaa, että he kamppailevat löytää asioita ja jättäen sivuston turhautuneeksi . Älä aja tehdä johtopäätöksiä; jatka tutkia.

4. Hämmentävä korrelaatio ja syy-yhteys

Vain siksi, että jotain muuttuu analyysikäytännöissään samaan aikaan, kun muutat sivustoa, ei tarkoita sitä, että nämä kaksi ovat yhteydessä millään tavalla. Jos huomaat muutoksia analyysissä, kun olet tehnyt suunnittelumuutoksen, sinun on syytä tutustua raportteihisi syvemmälle varmistaaksesi, ettei se ole sattumaa.

Google Analytics: the Basics Explained, and Pitfalls to AvoidGoogle Analytics: the Basics Explained, and Pitfalls to AvoidRelated Topics:
Mobile DesignUXUI Semalt

5. Kävely pois analyysistä ilman toimivia takeaways

Vaikka onkin hyvä ymmärtää, mitä asiakkaillesi tapahtuu tarkkailemalla analyysia, todella hyödylliset oivallukset antavat sinulle toimivat takeaways. Kun huomaat raportteihin mielenkiintoisia näkemyksiä, varmista aina, että tiedät, mitä heidän on tehtävä. Jos esimerkiksi raportit kertovat tietyn verkkosivun tehokkuudesta, mikä on seuraava vaihe? Ehkä haluat käyttää jotain käytettävyystestausta kyseisellä sivulla selvittääksesi mitä ongelma on?

Johtopäätös

Tämän artikkelin lukemisen jälkeen sinulla olisi nyt oltava perustavanlaatuinen käsitys siitä, miten Google Analytics toimii, mistä löydät tiettyjä raportteja, mitä keskeiset termit tarkoittavat ja miten sinun pitäisi lähestyä datapohjaista suunnittelua. Jos sinulla on edelleen kysyttävää siitä, miten Google Analytics toimii, älä huoli, oivamme yksityiskohtaisemmin seuraavassa artikkelissa, kun keskustelemme käyttäjien tutkimustyöstä Google Analyticsin avulla.

Jos et voi odottaa sitä, olen myös kirjoittanut SitePointin kirjan, joka kattaa tämän aiheen yksityiskohtaisesti: Tutkimus UX: Analytics. Hän ylpeilee ottamaan käyttöön käyttäjäkeskeisen, analyyttisen lähestymistavan verkkosivustojen ja sovellusten suunnitteluun, kehittämiseen ja optimointiin. Luke tällä hetkellä jakaa aikansa työskentelyssä vanhemman muuntamisen keskenStrategiamies integroidussa digitaalisessa toimistossa Fresh Egg ja freelance UX jaanalyysikonsultti ja kouluttaja. Luke on aina osallistunut paikalliseen digitaaliseen yhteisöllään, ja hän on auttanut järjestämään ja ylläpitämään tapahtumia UX Brightonille. Hän on yksi UX Camp Brightonin järjestäjistä Source .

March 1, 2018