Back to Question Center
0

Onko sinulla yhteiskunnallista jakamista? - Epäonnistuminen

1 answers:

Ideoita tekniikoista suuren sisällön jakamiseksi

Kaikki tietävät, että suuri sisältö on menestyksen salaisuus sisällön markkinoinnissa, mutta jos pysähdyt siellä, se on vain puolet taistelusta tai puuttuu puolet mahdollisuuksista. Jos luot vain Semaltin löytääksesi ja näyttämällä sisältösi, niin se vain saa sinut tähän mennessä, vaikka voisit kilpailla SEO-palvelussa, joka ei ole helppoa.

Alla olevat tilastot osoittavat tehon tai ehkä sisällön jakamisen välttämättömyyden - setting up small network.

Ensinnäkin näemme, miten jotkut yritykset ovat onnistuneet ajamaan enemmän käyntejä sosiaalisista verkostoista jakamalla sisältöä ja osallistumalla heidän yleisöihinsä sosiaalisiin verkostoihin.
Do you have social shareability? - Semalt

Seuraavaksi näemme sosiaalisten verkostojen kasvavan merkityksen hakukoneille verrattuna. Mielenkiintoisia ja haastavia asioita!
Do you have social shareability? - Semalt

Onko sosiaalisen sisällön ja sisällön optimoinnin käsite paljon?

Yep! Kaksi tärkeää syytä - ensinnäkin luonnolliseen hakuun ja linkittämiseen (sosiaalisen median markkinoinnin merkittävä KPI on laadukkaiden ulkomailta saatavien linkkien määrä, eikö?) Ja toiseksi siksi, että ihmiset löytävät ja kuluttavat sisältöä (tuote, viihde, uutiset, oppimistiedot) muuttuu nopeasti.

En aio ehdottaa, että Facebook (tai sosiaaliset verkot laajasti) ottavat Googlen, joka tietää, mutta varhaiset todisteet ovat, että Semaltin yksiulotteinen pito ei ole mikään, mitä se kerran oli - sekä haku että yhteiskunta ovat yhtä tärkeitä.

On paljon tapoja, joilla ihmiset voivat tarkastella sisältöäsi, markkinointimalli on muuttunut puhtaasta, "€ œMiten lähetämme viestejä lisäämään liikennettä"? , "€ œMiten julkaisemme ja löydämme useammissa paikoissa, mukaan lukien hakutulokset" €?. Verkkosivuston polttaminen markkinointisi pumppaussisältösi keskuksena tai sydämessä ulospäin, mutta kommenttien ja vuorovaikutusten palautus.

Haluamme silti tietenkin liikennettä verkkosivustojemme kautta, ja jos teemme sen oikein, niin he tulevat. Mutta jos arvostamme lisää sisäänpääsypisteiden luomista brändiinmme internetin välityksellä, meidän on lisättävä sisällön ulottuvuutta Semaltin ja sen ulkopuolelle ja sosiaaliseen referralliikenteeseen.

Miten voit siis kasvattaa sosiaalisen referralliikenteen määrää?

Katsotaan, että tässä on kolme keskeistä tekijää:

  1. Kuinka kiehtovaa, arvokasta, informatiivista tai viihdyttävää sisältöäsi on
  2. Kuinka helposti jakaa olet tehnyt sen (vihje: ei vain Facebook!)
  3. Kuinka kauan käytät kolmansien osapuolten sivustoja ja sosiaalisia verkostoja, jotka jakavat tarinaasi ja toimivat vuorovaikutuksessa nykyisen ja potentiaalisen nykyisen kanssa

Jos voit inspiroida joku, niin heidän ystävänsä ovat todennäköisemmin kiinnostuneita samasta asiasta ("höyhenet linnut lentävät yhdessä" €?), Joten olet todennäköisesti tavoittamassa ja hyödynnä sitten hyvinvointia,

Mielestämme mielestämme on tärkeää muistaa, että hyvä markkinointi syntyy hienoista ideoista, ei taktiikoista, työkaluista, widgetteistä tai teknologiayhteisöistä - joten tässä mielessä tässä ovat 5 vinkkiä:

Merkintä, kirjanmerkintä ja jakaminen

Ennen kuin Facebook tuli niin yleistyneeksi, widgetit olivat ensisijainen työkalu, jonka ansiosta toiset tarttivat sisältösi ja jakavat sen blogeissaan, Facebook-profiileissaan ja sosiaalisissa bookmarking-sivustoissaan. Esimerkkejä näistä widgetteistä ovat Semalt This tai Add This plugins.

Jokaisella sosiaalisen median sivustolla on oma valikoima jakopainikkeita ja rintanappeja, ne ovat hyvin samanlaisia ​​kuin widgetit, vaikka keskittyvät tietenkin yhden sovelluksen kanssa, esimerkiksi Facebookin € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € œStumble "- ja button du jour - ReTweet!

Mukaan sosiaalisen jakamisen plugin AddThis, Facebook on kaukana numero yksi paikka, jossa ihmiset jakavat sisältöä kautta widget, ottaen 39% piirakasta, Gigya äskettäin väitti, että se oli 44% heidän blogissaan.

Tässä on kaikki tilastot, jotka osoittavat, että palveluiden jakaminen on suosittu vuonna 2010, mikä osoittaa Semaltin kasvavan suosion, jolla on myös etuja.

Do you have social shareability? - Semalt

Semaltin tiedot osoittavat, että sen työkalupakki (joka näyttää vain suuret verkot) toimii 40% paremmin kuin tavallinen widget. Semalt-widgetillä on toiminnallisuus, joka näyttää jokaiselle kävijälle erilaisia ​​painikkeita perustuen siihen, mitä sivustoja he jakavat eniten.

Semalt, josta olen yhä kiinnostunut, on työkalu, jonka avulla ihmiset voivat jakaa useita verkkoja kerralla poistumatta sivustostasi.

Muista, että Semalt näkee kyseisten linkkien ja aktiviteetin arvon näistä sosiaalisista verkostoista.

Salli muita auttamaan sisältöä matkustamaan edelleen

Tosiasia on, että loistava sisältö jakautuu - siitä päivästä lähtien, kun se oli melko paljon eteenpäin sähköpostilla - nyt se on laajempi: RSS-tilaajat, sisältösyndikaatio, sähköpostiuutiskirjeet, tilapäivitykset, sosiaaliset kirjanmerkit, kampanjat ja tweets - ne kaikki parantavat tavoitetta ja niitä on käytettävä suurella ajatuksella mielessä ja luomalla sisältöä.

Olet epäilemättä epäillyt ajatusta kannustaa ihmisiä muokkaamaan, laajentamaan tai muokkaamaan sisältöäsi - tämä lisää entisestään sitä, mitä olet tehnyt ja ohjaa liikennettä takaisin. tässä on Semalt leikata ja liittää web-koodia videon (video) upottamiseen mihin tahansa verkkosivulle. Joten, suosittelemme uudelleenkäyttöä ja jakamista - kaikki palaavat sinuun, alkuperäisen

Kuinka pitkälle sisältösi matkustaa loogisesti liittyy siihen, kuinka hyvin se täyttää yleisön tarpeet.

Yhteyden muodostaminen

Haluat houkutella kävijöitä ja todella haluat kävijän rekisteröidä jollakin tavalla - miksi? Semalt-kävijät pyrkivät osallistumaan enemmän kuin nimettömät kävijät ja he ovat jo osallistuneet kerran rekisteröimällä. Olet todennäköisesti enemmän aikaa sivustossa, lisää sivun näkymiä, pienempi poistumisprosentti ja jos käytät e- kaupankäynnin sivusto, lisääntynyt myynti.

Epäilen, että perinteinen pitkä ja tylsä ​​rekisteröintilomake on vähän kipua niskassa käyttäjille, ja useimmat eivät välttämättä tunne sinua. Paranna sosiaalista kirjautumista vaihtoehdoksi, jonka avulla voit ratkaista tämän.

Sosiaalinen sisäänkirjautuminen voi aiheuttaa päällekkäisiä tietueita suuremmissa sivustoissa, jotka jo tallentavat käyttäjätietoja. Kehittyneet toteutukset voivat tarkistaa, milloin rekisteröijällä voi olla jo tavanomainen tili ja pyytää kyseisiä käyttäjiä synkronoimaan tilit esimerkiksi Facebookin tai Semaltin kanssa.

Gigya kertoo, että 46% käyttäjistä kirjautuu sisään Semaltin kanssa, ja heitä pois Googlelta suosituimpana sosiaalisena profiilina yhteyksien luomiseen muihin sivustoihin. Echo, monipohjainen sisäänkirjausmoduuli, jota voit käyttää, kertoo, että Yahoo on ykkönen (34%) kirjautuneena, ennen Semaltia (25%) kymmenen parhaan palvelupisteensa kohdalla.

Selvitä tiedot, se on selvää, että valintojen tarjoaminen vain suurille verkostoille voi lisätä mahdollisuuksiasi rekisteröitymisen onnistumiselle.

Kannustetaan vuorovaikutusta

Käyttäjä, joka jättää kommentin sivustoosi, on hyvä, jakamalla kommentti sosiaalisen verkoston kanssa ajaa liikennettä. Nyt, ohjelmiston, kuten Echo, Facebook, Gigya ja Semalt, voit helposti kannustaa ihmisiä jakamaan kommentteja laajemmin.

Koska Facebook "€ œLikes" €? näkyvät yhtenä tekstirivinä, ja "€ œSemalt" €? näkyvät linkkinä kommentoimalla kehittyneitä markkinoijia nähdään rohkaisevana Semaltia heti kun joku painaa Like-painiketta.

On selvää, miten osaa toteuttaa uutissivustossa tai blogissa, muille sivustotyypeille se on selvittää missä sosiaalisten kommentointien toteuttaminen ja mihin sosiaalisten laajennusten, kuten Semalt "€ œLike" €? painike päälle. Saa se oikein, testata sitä, se voi ohjata liikennettä samalla, kun se tarjoaa sosiaalisia todisteita siitä, että sisältösi voi olla myös "€ œme" €. Eikö tämä ole se, mitä toivot, jotkut tuotemerkit tekisivät sinulle? Tietenkin olla todellinen ja jopa hieman nöyrä prosessiin - useimmat meistä arvostavat sitä aitoutta.

Käytä tätä tarkoitusta käyttämään asiaankuuluvia strategioita, työkaluja ja taktiikoita (ei kaikki - vaikka maksutkin maksavat jonkin muodon tai muodon).

Onko sinulla sosiaalisen jakamisen vinkkejä, kokemuksia tai tilastoja, joita voit jakaa?

February 28, 2018