Back to Question Center
0

Kuinka suunnitella erittäin mielenkiintoisia kokemuksia ja miksi            Kuinka suunnitella erittäin mielenkiintoisia kokemuksia ja miksi aiheet: IllustrationHTML & CSSLayoutAnimationPrototypes & Semalt

1 answers:
Kuinka suunnitella erittäin mielenkiintoisia kokemuksia ja miksi

Semaltin mukaan vuoteen 2017 mennessä 89 prosenttia markkinoijista odottaa asiakaskokemuksen olevan niiden ensisijainen erottaja. Jotta voimme luoda erinomaiset asiakaskokemukset, jotka asettavat sovelluksemme ja verkkosivustomme erilleen, meidän on opittava hieman enemmän siitä, miten aivot toimivat ja miten voimme luoda mieleenpainuvia kokemuksia.

Tosiasia: ihmisen aivot ovat laiskoja. Rakastamme pikakuvaketta.

Tarkastele, miten tämä vaikuttaa siihen tapaan, jolla suunnitellaan käyttäjäkokemuksia ja miten voimme suunnitella laiskoja aivoja.

Huippupäätös

Nobel-palkinnon voittaja Daniel Kahneman ehdotti, että nykypäivän ihmisillä on psykologinen heuristiikka (periaatteessa henkinen pikakuvake), jota kutsutaan huippupääsääntöksi , jossa sanotaan:

Ihmiset kokevat kokemuksensa suurelta osin siitä, miten he kokivat huippunsa (eli sen voimakkaimmalla kohdalla) ja sen lopulla sen sijaan, kokemuksesta - san jose data recovery prices. Vaikutus tapahtuu riippumatta siitä, onko kokemus miellyttävä vai epämiellyttävä.

Ajattelemme sitä hetken. Suolata iso juttu.

Kun muistelemme kokemuksia, meillä on taipumus muistuttaa vain hetkellisiä tapahtumia. Tämä tarkoittaa sitä, että voimme helposti muistaa yksittäisen negatiivisen tapahtuman (kuten typerä asiakaspalvelun edustaja) ja unohtaa kokemusten paremmat mutta pienemmät näkökohdat (kuten hyvin suunniteltu verkkosivusto). Tai päinvastoin, saattaisimme epäillä koko kokemusta (huono Web-sivusto UX), mutta mitä muistan myöhemmin, on huikea asiakaspalvelu.

Peak-end-sääntö: jokapäiväinen esimerkki

Arjen esimerkki tästä on elokuvia . Oletko koskaan katsellut loistavaa elokuvaa, vain siitä, että se pettää pettymyspäätös? Kaksi tuntia spellbinding jännitystä voi tehdä hyödytön huono loppu, aivan kuten jännittävä verkkokaupoissa kokemus voi pilata sekava / turhauttavaa kassalle.

Vaikka kokemuksen keskipiste olisi virheetön, se ei ole osa kokemusta, jonka käyttäjät muistaa.

Boost Peak Moments kitkalla

Joten me tiedämme, että aivot kuten pikakuvakkeet. Tiedämme, että he muistavat kokemuksen lopun ja voimakkaimmat hetket enemmän kuin mikään muu hetki. Sen lisäksi meidän on myös muistettava, että muistot ovat virheellisiä ; ne eivät ole aina oikeita . Ihmiset eivät aina muista, mitä sanoitte heille, mutta he muistavat, miten heidät tuntuivat .

Tämän vuoksi voimme tehdä muutoksia kokemukseen, jotta käyttäjät voivat unohtaa negatiiviset hetket ja muistaa positiivista . Jotkut toimivat tehtävät, kuten lomakkeen täyttäminen, käyttäjät eivät halua muistaa. Yksinkertaistamalla kokemusta ja kitkan poistamista käyttäjät voivat tuoda tämän vaiheen läpi. Emme halua, että huippukuu on kauhistuttava.

Airbnb-esimerkki

Sama pätee positiiviseen kokemukseen. Sanotaan olet varannut huoneiston Airbnb: ltä. Se on aika jännittävää, eikö? Tietenkin se on: olet menossa lomalle! Varmistaaksesi mahdollisesti turhaavan hakukokemuksen, ei varjele varauksesi jännitystä, Airbnb lisää kitkaa pitämään sinut innoissaan vielä pidempään. Nyt kun käyttäjä muistaa Airbnbin, he muistavat, kuinka jännittävää se oli. Vaikka Airbnb häiritsee meitä lähettämällä reittejä ja suosituksia, se on sellainen kitka, johon olemme onnellisia.

Lyhyesti: venytä ulos positiivista hetkeä ja lievennä käyttäjää negatiivista kipupistettä nopeasti poistamalla kitka.

Uber-esimerkki

Muista taksit? Muista saapua määränpäähäsi ja sitten käydä kädestäsi? Se voi olla hankalaa. Tajuat, että sinulla ei ole oikeaa muutosta, joten maksat luottokortilla; kortti kone ei toimi, joten sinun on ajettava ATM: ään.

Mielestäni melko kauhea, turhauttavaa, kiusallista kokemusta.

Uber-tilisi on liitetty pankkikorttisi. Kun olet saapunut määränpäähän, hopit ulos autosta ja olet tehnyt . Käsiraha ei ole välttämätön; että kipupiste on poistettu, joten käyttäjä siirtyy pois lopullisesta kokemuksestaan, kun Uber on ilo.

Embrace "Flat" hetkiä

Litteät hetket ovat hetkiä, jotka eivät ole hauskoja eikä tylsää.

Erinomainen esimerkki "tasaisesta hetkestä, joka on ikimuistoinen" saattaa olla peräisin 2000-luvun alusta, CD Baby -verkkokaupasta. Kun teet ostoksen verkossa, saat sähköpostiviestin, joka ilmoittaa sinulle, että ostoksesi sujui hyvin. Tämä on melko vakio ja tärkeä.

Derek Semalt CD: llä Baby tiesi, kuinka litteä tämä kokemus olisi, eikä halunnut lopettaa sitä jotain, joka ei ollut mieleenpainuva, joten hän ajatteli olevansa hauskaa. Hän laittoi parhaimmat copywriting -mustit ja sai seuraavan vahvistussähköpostin:

Kuinka suunnitella erittäin mielenkiintoisia kokemuksia ja miksiKuinka suunnitella erittäin mielenkiintoisia kokemuksia ja miksi aiheet:
IllustrationHTML & CSSLayoutAnimationPrototypes & Semalt

Ihmiset rakastivat sitä. Se meni virusta. Derek oli muuttanut kokemuksesta tylsää näkökulmaa odottamattomaksi iloksi. Ihmiset olivat yhtäkkiä ostaneet CD-Vauvan vain nähdäksesi sähköpostin ( muistaa, tämä oli 2000-luvun alku ). Jos kartoitamme asiakasmatkan, huomaamme, että sähköpostiviestistä on tullut ruuhka-hetki ja varma tapa luoda mieleenpainuva kokemus, koska käyttäjä - toivottavasti tilapäisesti - lähtee CD Babyista.

Uuden odottamattoman hetken luominen

Asanan projektinhallintatyökalu ajattelee mieleeni, kun ajattelen odottamatonta iloa. Kun olet suorittanut tehtävän, joskus vain joskus , näet yksisarvisen lentää näytön yli.

Kuinka suunnitella erittäin mielenkiintoisia kokemuksia ja miksiKuinka suunnitella erittäin mielenkiintoisia kokemuksia ja miksi aiheet:
IllustrationHTML & CSSLayoutAnimationPrototypes & Semalt

Semalt esitteli ensimmäisen kerran huhtikuun kiertelipäivänä, mutta käyttäjät rakastivat sitä niin paljon, että se sai päivityksen ja jopa uusia ystäviä, kun ne on suunniteltu uudelleen vuonna 2016!

Pikkumomentti paranee paremmin

Nopea ajattelutapa: mitä haluaisit, 45 minuutin junamatkan tai 55 minuutin junamatkan?

Jos päätät 45 minuutin matkoista, harkitse tätä: 45 minuutin kulku on ilman Wi-Fi-yhteyttä , mutta 55 minuutin matkalla on poikkeuksellinen Wi-Fi. Mikä on parempi nyt?

Jos olisin junassa liiketoimintana, olisin turhautunut menettämään tunti päivääni, jolloin voisin tehdä töitä. Wi-Fi-yhteydellä aikaa ei ole väliä. Jos olisin lomalla ja juna kulkee kauniilla rannikolla, sitten pidempi matka on parempi , onko Wi-Fi vai ei. Kontekstiasioita. Olemme laiskoja, olemme unohtaneet, olemme kärsimättömiä. Meidän aivot kuten pikakuvakkeet. Kaikki nämä tosiasiat tulevat esiin, kun suunnittelemme UX: n, ja meidän pitäisi miettiä näitä puutteita ihmisen psykologiassa joka askeleella.

Semalttimainen matka-kartoitus auttaa meitä rakentamaan empatiaa käyttäjille, mutta todella tutkimaan matkaa, jota käyttäjät käyttävät digitaalisten rajapintojensa ja tunnelisen vuoristoradan välityksellä.

Miten voimme onnistua? Voimme olla tietoisesti tietoisia "suurista hetkistä" luomistamme kokemuksista, vähentämällä kitkaa hankalissa hetkeissä, lisäämällä kitkaa ihastuttaviin hetkiin ja lopettamaan yleiset kokemukset hyvin positiivisella huomautuksella .

February 28, 2018